Med hiter som «Paper thin», «Running out» og «Hurts so Good» har Astrid Smeplass opparbeidet seg en voksende fanskare i Norge og internasjonalt.

Mandag ettermiddag ble det klart at artisten kommer tilbake til sine hjemtrakter når hun spiller i Storsalen i Samfundet under studentfestivalen Uka i oktober.

20-åringen fra Rennebu begynte med musikk i svært ung alder. Hun deltok i Idol i 2013 – og året etter ga hun ut sin første singel, «2AM». Siden den gang er hun blitt en av Norges største artister, med over 8 millioner månedlige lyttere på Spotify.

Streamingtjenesten Spotify har for øvrig utropt henne til en Spotify Spotlight Artist – en artist de mener står foran sitt store internasjonale gjennombrudd.

Mange samarbeid

Karrieren til Smeplass har utviklet seg raskt. I 2015 ble hun kåret til «Best Norwegian Act» av MTV European Music Award, og samme år gjorde hun storeslem på P3 Gull der hun gikk til topps i kategoriene «Årets nykommer» og «Årets sang» for singelen «2AM».

Året etter ble hun Årets nykommer under Spellemannspris-utdelingen, og fikk i tillegg et stipend fra Gramo, musikernes, artistenes og plateselskapenes vederlagsbyå. Hun var i tillegg mominert i kategorien «Årets låt» for singelen «Hurts so good» som herjet topplistene i 21 forskjellige land.

De siste par årene har artisten samarbeidet med store artister som Avicii, Matoma og Troye Sivan.

Nytt kapittel

I 2015 deltok hun på låten «Air» på Shawn Mendes’ kritikerroste album «​Handwritten». Sangen nådde høyt opp på den amerikanske Billboard-listen.

I fjor solgte hun ut sin egen Europa-turné i løpet av få timer. Samtidig slapp hun sin første EP, «Astrid S».

Så langt i år har hun utgitt singlene «Breathe» og «Bloodstream» fra en kommende EP. Låtene er blitt beskrevet som en miks av kjølig, elektronisk pop og R & B, og Smeplass har selv sagt at låtene er starten på et nytt kapittel i den musikalske karrieren.

Astrid S skal turnere både i Norge og internasjonalt til høsten. Konserten under Uka blir den første på norgesturneen, melder Uka.

Fra før er det kjent at blant andre Highasakite og Cashmere Cat spiller på festivalen.

Billettene til konserten legges ut fredag klokken 10.00.

Les mer: Uka fikk 7,3 mill i overskudd

Det begynte med gitar og flanellskjorte for Astrid Smeplass. I dag har hun fått en mer glamorøs pop-image.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter