Konsertarrangør Stein Vanebo står ved siden av områdesjefen fra Spania i solsteiken mens lyden blir «flydd opp» i mastene av Springsteens egne lysarbeidere med tau. Det er totalt 260 stykk som er med «The Boss» til Trondheim, i tillegg til i underkant av 1000 trøndere som jobber, blant annet fra Trondheim Lyd.

TV-Adressa: Her bygges Norges største konsertarena

- Jeg kan bekrefte at flere fra Springsteens mannskap sier at Granåsen er «awesome». Konsertarrangøren selv har glemt å spise, og går rundt med et skolebrød i pappose fra morgenen. - Jeg tror jeg spiste noe lasagne i sted, jeg husker ikke helt, sier han spent.

- Både managementet og scenecrew har vært her fire ganger på befaring før i løpet av vår og sommeren, mens vi har drevet og bygget, og konkludert med at det er en fantastisk fin arena.

Eksamen

- Dette blir vår eksamen. Men alt går som smurt hittil. Ingen hinder, alle gjør jobben sin fra punkt til prikke, forteller han stolt. Det eneste som har vært en liten utfordring var å skaffe nok kylling og grønnsaker til mannskapet som har med seg egen catering.

Rundt oss kryr det av svettende mannskap i bar overkropp klare til å trå til i solsteiken. Men i morgen kan publikum få en kalddusj.

- Heldigvis er det godt underlag under gresset her, så det blir ingen gjørme. På Roskilde og Norwegian Wood er det leire, det slipper vi her, forteller Vanebo. Og legger til at Granåsen er en helårsarena, som tåler regn.

- Kom tidlig

Klokken 14 på slaget begynner mannskap fra Trondheim og Springsteens egne å rigge opp lyd og lys rundt oss. Det blir totalt tre lydtårn og to skjermer på hver sin side av scenen. Alt dette skal opp det neste døgnet, og blir rigget ned igjen rett etter konsertslutt natt til onsdag, før det skal til Oslo og Frognerparken torsdag.

- Kom tidlig, og bli til sent, er oppfordringen fra Vanebo selv. Han har satt seg godt til i gresskråningen 50 meter fra scenen. Her er det mulighet til å ta med sitteunderlag. Men folk må kle seg etter været, det er tydelig at det er fare for en regnskur eller flere.

Foto: Håvard Haugseth Jensen