- Finn Olav er den mest komplette Farmen-deltaker. Derfor blir han førstekjempe, sa storbonden Olav Harald Ulstein (51) i onsdagens episode.

Flere av Farmen-deltakerne ble både overrasket og provosert.

- Han er slu og har tenkt på spillet i lengre tid. Jeg har spilt med åpne kort og hjulpet alle. Hvis de ikke vil gi meg en sjanse i finaleuka, så er det greit, sa Finn Olav da valget var klart.

- Kyllinger lærer aldri

Så gikk han og Ørjan Hult ut og raserte røykhuset som de nettopp hadde bygd. De vil ikke at Olav Harald Ulstein skal få enda en finalekniv.

- Det var med sjokk og vantro at jeg så at huset ble kust til pinneved, sa Olav.

- Finn Olav har vist seg som en kylling den siste tiden. Trodde han hadde lært, men kyllinger lærer aldri, sa han videre.

Ørjan var heller ikke fornøyd med valget av førstekjempe. Han sa opp sin stilling som medhjelper og flyttet ut av storbondens kammer på gården.

- Det at han delte oss opp i gutte- og jentelag var bare tull. Det er bare konkurranse han tenker på. Jeg så hvitøyet i Finn Olav da han ble valgt. Det var nok deilig å slå løs på noe, sier han om ramponeringen.

Saboterte

Flere har prøvd å sabotere for storbonden denne uka. Charlotte Thøgersen (25) og Alina Vassnes (24) prøvde i mandagens episode å sabotere for Ulstein.

- Folk ser ikke på Charlotte og meg som en trussel, og jeg har ikke lyst at Olav skal få en kniv til, så derfor skader det ikke å trikse og fikse litt for å unngå det, sa Alina.

Ulstein delte opp deltakerne i guttelag og jentelag, og jentene sørger blant annet for at kattungene har fri tilgang til ullet de skal lage nøster av. I onsdagens episode får vi se at de velter en boks med beis, som storbonden bruker til å beise inngangsporten.

- Det er litt gøy at vi har blitt litt rampete her inne, ler Charlotte.

Begravde stridsøksen

Krangelen mellom Ulstein og Finn Olav Odde har vært godt synlig de siste ukene. Men mandag tok Finn Olav initiativ til å begrave stridsøksen.

- Jeg vil at vi skal bli kompiser, sa Odde og rakte fram hånda til Ulstein. Varaordføreren fra Sykkylven syntes det var vanskelig å tilgi konkurrenten men tok ørlendingen til slutt i hånda.

- Han viste seg litt som en mann da han kom og ba om unnskyldning for tåpelig og dårlig oppførsel. Jeg setter pris på unnskyldningen, men det betyr ikke at vi er perlevenner av den grunn, sa Ulstein før han til slutt tok hånda til konkurrenten.