Hver uke anbefaler kulturredaksjonen i Adresseavisen et knippe kulturarrangement for uka som kommer.

Se hvilke arrangement du ikke bør gå glipp av fram til og med neste lørdag:

Brødre

Aslaug Holms finfine dokumentar «Brødre» ble denne uka nominert til tre Amanda-priser, for beste regi, beste klipp og beste dokumentarfilm. Filmen vises fortsatt på kino i Trondheim, og er en varm, fin og levende skildring av regissørens to sønner, fulgt fra den minste begynner på skolen, til den største går ut av ungdomsskolen.

LES ANMELDELSEN: Varm oppvekstdokumentar

Regissørens sommerhus på Smøla utgjør fin kontrast til familiens hjem i Oslo, i miljøskildringen, i en av årets beste norske kinofilmer.

«Brødre» vises på kino i Trondheim.

TERJE EIDSVÅG

Rockeulven på Munkholmen

Mange har et nært forhold til eventyrmusikalen «Med Grimm og Gru», første gang sendt på NRK i 1982. I 2011 satte Trøndelag Teater opp en bearbeidet versjon, «Rock' n Roll Wolf», og det er denne versjonen Teaterlaget i BUL nå tar utgangspunkt i.

Sommerteateret på Munkholmen er en kjær tradisjon for mange barnefamilier. «Bare gled dere!», skrev anmelder Ole Jacob Hoel etter premieren på «Rockeulven».

LES ANMELDELSEN: Sprelsk musikal  (for abonnenter)

Derfor: Benytt sjansen til å få deg en tur på fjorden og en kulturopplevelse på den lille øya som har historie blant annet som rettersted, kloster, festning, statsfengsel, sjøfort og tysk forsvarsanlegg under andre verdenskrig.

Munkholmen mandag-fredag 18.30 og søndag 15.30 og 18.30 frem til 25. juni.

BÅRD SANDE

«Collection», sommerutstillingen på Trondheim kunstmuseum

Trondheim Kunstmuseum har gjort et tradisjonelt, men effektivt grep og latt sin egen samling spille hovedrollen i sommer. For et publikum bestående av tilreisende virker det som et smart trekk – samlingen vil jo gi et inntrykk av museets og regionens identitet.

Kurator Martin Tebus har gått grundig til verks og laget den mest omfattende presentasjonen av museets samlinger noensinne. Munch, Rembrandt, Chagall, Picasso og Matisse er blant de verdenskjente kunstnerne du får oppleve på Trondheuim Kunstmuseum i sommer.

Terningkast 5 av Adresseavisens kunstanmelder.

Åpningstider i sommer: Mandag - søndag: 10.00 - 16.00.

STIAN WALLUM

Americanafest!

Rolling Rootsy Revue  er omreisende éndagsfestival viet amerikansk tradisjonsmusikk – som til uka kommer til Trondheim. Da blir det mulig å se noen av americana-scenens fremste band og artister på én kveld.

Den heteste artisten på programmet er Justin Townes Earle, sønn av americana-pionér Steve Earle, som aldri før har spilt i Skandinavia med fullt band.

Det er også grunn til å glede seg til The Handsome Family (et av americana-scenens mest populære liveband), Rayland Baxter (sønn av Dylan-gitarist Buck Baxter), Judah & the Lion (folk-americana og pop), de tre søstrene Bondesson i svenske Baskery og ikke minst lokale Sugarfoot. Sistnevnte spiller country og folkrock og har gitt ut albumene «This Love That We Outwore» og «Big Sky Country».

Rolling Rootsy Revue, Byscenen torsdag kl. 17.00.

KAI KRISTIANSEN

Markus og Lukas Holm Buvarp følges gjennom barndom og ungdom i Aslaug Holms dokumentar «Brødre».
Ulven (Ole Fredrik Wannebo) prøver å lure geitekillingen Goga (Emilie Tørring Brattli), og har bandittstøtte av jerven, eselet og gaupa (Thale Henriette Kummeneie, Vigdis Knutsen Moe og Berit Mogstad Loktu) i BULs musikal på Munkholmen. Foto: KRISTIAN HELGESEN
Rembrandt, Chagall, Picasso og Matisse er noen av de verdenskjente kunstnerne i Trondheim kunstmuseums samling som kurator Martin Tebus har plukket frem til årets sommerutstilling «Collection». Foto: MARIANN DYBDAHL