Samarbeidet mellom Kontrast Catering AS og Museene i Sør-Trøndelag (MiST) ble avsluttet ved nyttår, kun halvannet år inn i den opprinnelige femårsavtalen.

Kontrast drev da restauranten Tavern og kafeen Borgstua, begge på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, samt Café Victoria på Ringve Musikkmuseum. Siden nyttår har ingen av stedene vært i normal drift.

Siden er det jobbet hardt med å finne nye drivere, og nå kan Ringve offentliggjøre en ny samarbeidspartner i Munkholmen Restaurant AS. Som navnet sier, driver firmaet i dag serveringen på Munkholmen i sommerhalvåret, de har også ansvaret for selskapsarrangement.

Erfaring fra kulturminner

- Munkholmen er et av Norges fremste kulturminner, og vi gleder oss til å jobbe i et annet kulturminne. Vi trives i slike rammer, med de spesielle hensynene disse stedene krever, sier Lindis Valsø i Munkholmen Restaurant.

Også på Ringve vil de få ansvar både for kafédrift på dagtid, samt kurs, konferanser og selskapsarrangement for inntil 150 gjester i tillegg.

- Målet er levere tilstedeværelse, stabilitet og kvalitet i driften – både i museets åpningstid og når det gjelder selskapsarrangementene, sier Valsø, som antyder at bedriften kommer til å utvide staben som en følge av oppdraget.

Ringve Musikkmuseum og Munkholmen Restaurant AS har inngått en femårsavtale.

Håper å åpne etter påske

- Munkholmen Restaurant har erfaring fra kafédrift og selskaper, og ikke minst erfaring fra å drive virksomhet i et kulturminne, sier museumsdirektør Ivar Roger Hansen som begrunnelse for valget av driver.

Hansen opplyser at planen er at Café Victoria skal være i drift igjen så snart søknaden om skjenkebevilling er ferdigbehandlet – noe som kan ta opptil to måneder. Han håper driften kan være i gang igjen rett over påske.

foto
- Munkholmen Restaurant har erfaring fra kafédrift og selskaper, og ikke minst erfaring fra å drive virksomhet i et kulturminne, sier museumsdirektør Ivar Roger Hansen.

- Viktig for helhetstilbudet

Museet har selv ikke tillatelse til å selge mat og drikke, og fra nyttår og til nå har de gitt bort mat og drikke gratis.

- Det har nok vært lurt av oss med tanke på forholdet til våre gjester. Å ha en god kafé er viktig i helhetstilbudet for et museum som oss.

Ikke i mål på Sverresborg

Samtidig jobbes det med å finne nye drivere ved Tavern og Borgstua på Sverresborg. Ifølge MiST-direktør Suzette Paasche, er de imidlertid fortsatt ikke i mål med en avtale for disse serveringsstedene.