Og nå blir det mye mer enn en restaurant med fem bord. De store lokalene skal romme cateringfirmaet Kontrast, et lite matutsalg og kantine for 600 ansatte i det såkalte PWC-bygget i tillegg til den fortsatt navnløse restauranten.

Kontrast Catering har stor aktivitet på toppen av kafédrift på museene på Sverresborg og Ringve. Likevel har de inntil nå hatt tilhold i det lille kjøkkenet på Hospitalsløkkan som var dimensjonert for den intime restauranten 5 Bord.

Familiær kjøkken-konkurranse

Thomas Borgan, nygift med sin mesterkokkollega Renée Fagerhøi, har måttet registrere at da Renée åpnet sin forholdsvis lille restaurant Bula bistro på forsommeren, hadde hun langt større kjøkken enn det travle cateringfirmaet.

- Men bare vent til vi åpner her. Da gruser jeg henne, ler Thomas, som har drevet både 5 Bord og Kontrast Catering sammen med Andreas Espnes. Nå har de fått med seg Leif Karlsen og Robin Wold på laget, rutinerte kokker med blant annet erfaring fra henholdsvis Britannia og Oslo-klassikeren Olympen.

Kantinen i PWC-bygget åpner i november, og Kontrast Catering flytter samtidig hovedsete til Brattørkaia. Først i januar åpner restauranten. De tre enhetene vil dele kjøkken, men restauranten vil ha inngang fra kaia.

Ønsker annet enn kjederestauranter

Brattøra er i rivende utvikling, og i den rekka som PWC-bygget er en del av vil det stå ferdig en rekke bygg i løpet av de neste årene, i tillegg til parkområdet på andre siden av gangbrua «Sjøgangen» over toglinjene til Sentralbanestasjonen.

Første etasje i alle de nye byggene skal inneholde utadrettet virksomhet. Leder i Entra ASA Trondheim, Stine Hostad forteller at Kontrast blir den første av 8–9 planlagte lokaler som skal fylles med virksomhet som henvender seg til publikum utenfor byggene. – Vi er veldig glad for at Kontrast er den første leietakeren. De vil signalere ambisjonsnivået.

- Vi ønsker at unike prosjekter av høy standard, og ikke kjeder skal definere området her. Et ekstra pluss er det om de blir drevet av trondhjemmere, sier Hostad.

Livlig bydel

Dette vil bli en livlig bydel etter hvert. Bare i PWC-bygget er det et cirka 600 arbeidsplasser. Når de nye byggene på Brattørkaia står ferdig, vil det iberegnet Pirsentret være om lag 6000 arbeidsplasser og studentplasser i nærområdet. I tillegg passerer cirka 8000 personer daglig til og fra hurtigbåtterminalen som er nærmeste nabo, alle cruiseturister som ankommer Trondheim vil passerer bygget.

I tillegg er jo jernbanestasjonen er tett ved, og det er en jevn strøm av folk på tur langs Brattørkaia til og fra Ila, Midtbyen, Solsiden og Nyhava. For disse, og sikkert flere til, ønsker Borgan, Espnes & Co å skape en restaurant som tilfører noe nytt i byens restaurantflora.

Coctailbar og leken mat

- Det vil bli 50–60 spiseplasser, i tillegg til bar og utendørsservering. Det vil ikke bli en fullt så eksklusiv profil som på 5 Bord, sier Borgan, som snakker både om stram meny og leken tilnærming til mat, om vin og cocktails og et sted der gjestene ikke skal ha prestasjonsangst. Selvsagt skal de ta utgangspunkt i gode lokale råvarer. Men nærmere enn det ønsker de ikke definere profilen på nåværende tidspunkt.

Under vår befaring i foajeen i bygget er det heller ikke lett å se hvordan dette vil fremstå om noen uker og måneder. Men at det er noe på gang i inngangspartiet i bygget er det ikke vanskelig å oppdage. Om en drøy måned vil det være kantinedrift på gang, så vil det drøye en stund over nyttår før restauranten åpner.

Kantine med ambisjoner

- Vi gleder oss ekstremt til å komme i gang her nå, sier firerbanden som peker og diskuterer og ser for seg hvordan ting vil materialisere seg om noen uker. De har store ambisjoner også for kantinedelen; de ønsker å skape en annerledes og årstidsrelatert profil.

foto
Ikke helt ferdig ennå: Andreas Espnes, Leif Karlsen, Thomas Borgan og Robin Wold inspirerer lokalene sammen med Entras Stine Hostad. Foto: THERESE ALICE SANNE, Adresseavisen
foto
Område i endring: Om et par år vil det være 6000 arbeids og student-plasser langs Brattørkaia. Stine Hostad og Entra er ansvarlig for utbyggingen. Foto: THERESE ALICE SANNE, Adresseavisen
foto
Brattøra: Slik er visjonen om Trondheims nye bydel om noen år, med PWC-bygget nærmest til høyre. Foto: Entra Asa
foto
Til venstre over broen: Andreas Espnes, Leif Karlsen, Thomas Borgan, Robin Wold fra Kontrast Catering og Stine Hostad på Entra forklarer veien fra Trondheim S til restauranten. Foto: THERESE ALICE SANNE, Adresseavisen