Alison Warnock er opprinnelig fra Skottland, men bor i London. I helga reiste hun og venninnen Kjersti Kate Connell fra London til Stokkøya for å dra på festival og leve campinglivet.

- Min beste venn fortalte at hun hadde lyst til å dra på Stokkøya Festival, og spurte om jeg ville bli med. Og jeg svarte at jeg selvfølgelig hadde lyst til det, forteller Warnock.

Lovet mye sol

Før har hun bare vært i Norge på vinterstid, og dette var den perfekte sjansen til å oppleve stedet om sommeren.

- Jeg lovet henne at det ville bli mye sol, sier venninnen Kjersti Kate Connell og ler. Hun er fra Trondheim, men bor også i London.

Heldigvis ble været som lovet, i alle fall en av dagene. Selv om festivalfredagen bar preg av duskregn og vind på fredag, klarnet det opp på lørdag.

Håvard Volden (i midten) synes det er flott at man tør satse på festival på Stokkøya. - Vi må hit for å støtte opp, sier han. Foto: Kristin Slotterøy

Mange vil ha glamorøs camping

Festivalen har flere campingområder. Ved Strandbaren er det satt opp en strandcamp, hvor man har utsikt over strand og sjø fra teltet. Hovedteltcampen ligger lenger oppe, rett ved siden av glampingområdet. Glamping, eller glamorøs camping, er ifølge festivalsjef Thomas Ryjord, populært i England. Teltene er romslige med over to meter i takhøyde og er møblert.

- Vi fikk mange forespørsler av folk som ønsket seg mer luksuriøse overnattingsmuligheter. De 30 glampingteltene vi har ble raskt utsolgt. Vi er den første festivalen nord for Dovre  som har tatt i bruk slike telt, forteller han.

- Blir ikke det samme å dra på telttur igjen

Lars Morten Os, Karina Skogvang-Melbye og Stian Skogvang-Melbye er noen av dem som har benyttet seg av glampingtilbudet.

- Glamping er det nye og kule. Det blir ikke det samme å dra på telttur nå når man har vært på glamping en gang, sier Stian Skogvang-Melbye.

- Det fine med glamping er at man slipper å slå opp telt og ha med dyne, man trenger bare å møte opp og så er alt ferdig, sier Lars Morten Os.

De hadde kjøpt vanlig telt først, men det ble raskt byttet ut når tilbudet om glamping kom.

- Da beit vi på med en gang, det var helt kanon, forteller Skogvang-Melbye.

Morten Prytz er campansvarlig, og sier det er god stemning blant camperne. Bak ham skimtes noen av glampingteltene på området. Foto: Kristin Slotterøy

Sur gitarmusikk på kveldstid

Campansvarlig Morten Prytz forteller at folk stort sett har oppført seg bra på campingområdene.

- Det er noen som har påpekt at det ble spilt sur gitarmusikk her natt til fredag, og en litt for stor høyttaler, men det skal vi skjerpe inn på i kveld slik at folk får sin ro, forteller Prytz.

Ellers melder han om god stemning på campingplassene.

- Hvis noen har sovet dårlig prøver vi å ordne med kaffe og kanelsnurrer slik at de får en god start på dagen.