2015 har vært det beste spillåret siden 2011. Det året da vi fikk både «Skyrim», «Dark Souls» og «The Legend of Zelda: Skyward Sword». Men det spørs om ikke 2015 har vært enda et par hakk bedre med titler som «The Witcher 3»: Wild Hunt», «Fallout 4» og fenomenale «Bloodborne». Her er våre valg for årets beste spill 2015.

...og vinneren er:

 Bloodborne (PS4)

Det har i løpet av de siste fem årene bygget seg opp en kult rundt den japanske spill-regissøren Hidetaka Miyazaki. Ikke så rart, for med titler som «Demon's Souls» og «Dark Souls» har den lille japaneren skapt sin egen sjanger. Og med «Bloodborne» så blomstrer hans fascinasjon for alt som er mørkt, mystisk og kryptisk for fullt. «Bloodborne» klarte på finurlig vis å kombinere H.P. Lovecrafts Cthulhu-mytos med victorianske vampyr  -og varulv-myter på en forbløffende måte.  At DLC-pakken «The Old Hunters» som kom på tampen av året var minst like bra som hovedspillet bare sementerte vår oppfatning av at «Bloodborne» er årets beste spill ytterligere.

Miyazakis «souls» -serie avsluttes i april 2016 med «Dark Souls III». Men vi er overbevist om at det skal noe helt spesielt til for å toppe «Bloodborne». Ikke bare årets aller beste spill, men et av de beste videospill som noensinne er laget.

Les også: Vår anmeldelse av Bloodborne

Seks andre som vi syntes burde kunne smykke seg med «årets beste» -tittelen:

The Witcher 3: Wild Hunt ( PC, Xbox One, PS4)

Polske CD Project RED stakk av med en rekke priser for denne for bare en uke siden. Ikke minst den prestisjetunge «Game of the Year» -prisen. Ufortjent? På ingen måte. «The Witcher 3: Wild Hunt» er det meste ambisiøse og største vestlige rollespillet som noengang har blitt laget. At det samtdig klarer å fortelle en knakende god historie i tillegg kommer som en bonus.

Les også: Vår anmeldelsea av The Witcher 3: Wild Hunt

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ( alle plattformer)

Med Hideo Kojima ut av Konami så betyr det også at MGSV er blir det aller siste Metal Gear -spillet vi får fra Kojimas brilliante, men forskrudde hjerne. Godt er det da at Snake går ut med et smell. Produsentene Konami har gjort tvilsomme valg på tampen av 2015, men ingen kan ta fra oss gleden av å spille det største og beste (?) Metal Gear -spillet av dem alle.

Les også: Vår anmeldelsea av Metal Gear Solid IV: The Phantom Pain

Super Mario Maker ( Nintendo Wii U)

For en idè! Helt siden 1985 har Nintendo laget spill om Super Mario. Men i 2015 kom et lyst hode på tanken om at fansen kanskje ville lage sine egne Mario-brett. Resultatet ble «Super Mario Maker». En enorm sandkasse der du selv kan lage dine egne Mario-spill og dele dem med resten av verden. Genialt og akkurat så morsomt som det høres ut som.

Les også: Vår anmeldelse av Super Mario Maker

Fallout 4 ( PC, Xbox One, PS4)

«Fallout 4» byr på et post-apokalyptisk eventyr som både forbløffer, underholder, skremmer og inspirerer», skrev vi i vår anmeldelse  i november. Siden da har «Fallout 4» blitt et fenomen både på YouTube og på tusenvis av forum på nettet. Det å utforske en verden ødelagt av kjernefysisk krig slutter aldri å fascinere oss.

Les også: Vår anmeldelse av Fallout 4

Destiny: The Taken King (PS3, PS4, XBox One, Xbox 360)

Å, Destiny. Hvor mange timer har ikke du stjålet fra oss i år? Ikke minst da «The Taken King» dukket opp på høstparten og forandret både spilleregler og innhold fullstendig. «Destiny: The Taken King» er kanskje ikke årets aller beste spill, men det er uten sammenligning det vi har brukt mest tid på.

Les også: Vår anmeldelse av Destiny: The Taken King

Call of Duty: Black Ops III ( PC, PS4, Xbox One)

Valget sto mellom denne og «Halo 5» som vårt siste valg på denne listen. Men der «Halo 5» føles litt tom på valg og innhold så er «Black Ops III» proppfull av alt fra zombier til et overflødighetshorn i multiplayer-delen. At «Black Ops III» er det beste «Call of Duty» -spillet siden 2010 hjelper også.

Les også: Vår anmeldelse av Call of Duty: Black Ops III

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto