Helt siden 1996 har NRK P3-nyheter jobbet med å skreddersy nyheter for ungdom. Først på radio, etter hvert også i sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram.

Redaksjonen på Tyholt i Trondheim har frem til nå vært tre ansatte, men fra høsten av dobles bemanningen til seks stillinger.

- Med disse stillingene vil P3-nyheter kunne begynne å lage tv-nyheter og tilby enda mer i radio og sosiale medier, sier Sigrid Gjellan, regionredaktør i NRK Trøndelag.

Tok i bruk Snapchat

I dag har P3-nyheter sendinger hver halve time gjennom dagen. I tillegg er de allerede svært aktive på sosiale medier. Nylig tok redaksjonen også i bruk Snapchat som nyhetsverktøy.

- De er utviklingsorienterte, lekne og verdensledende i å ta i bruk nye verktøy og plattformer for å nå målgruppa med nyhetsinnhold. At de har klart å ta i bruk nyhetsutvikling på Snapchat og gjort det til en suksess er et bevis på det. Jeg er veldig stolt av dem, sier Gjellan.

Med flere i redaksjonen vil P3-nyheter være aktive gjennom en større del av døgnet. De skal i tillegg lage korte nyhetsoppdateringer til NRK3. Hvilken form disse nyhetene skal ha, er ennå for tidlig å si, sier Gjellan.

- Dette viser at det lønner seg å jobbe hardt. Vi har villet mye i lang tid, forsøkt og funnet nye veier. Da er det kjempemoro at vi nå får utvide og fortsette i enda større skala, sier Even Nielsen i P3-nyheter i en pressemelding.

Klart før valget

Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen er glad for å kunne gi P3-nyhetene større ressurser.

- Denne redaksjonen har turt å gå nye veier og vært veldig nytenkende. De har etablert en egen nyhetsplattform for unge både på radio og sosiale medier. Nå får de anledning til å ta spranget også til TV og NRK3. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Gynnild-Johnsen i pressemeldingen.

Sigrid Gjellan håper de nye stillingene vil være besatt i løpet av høsten.

- Nå skal vi begynne en rekrutteringsprosess, og så kommer de tre på plass så fort det lar seg gjøre. Jeg håper de kan være plass i løpet av høsten slik at vi kan bidra mer med nyheter for unge opp mot valget.