Det er ikke til å legge skjul på at mange unge bruker sosiale medier. Kanaler som Facebook, Instagram, Snapchat og YouTube er populære, og bare i Norge er det 1 957 000 brukere på Instagram, og 3 705 000 brukere på YouTube. Det tilsvarer cirka 47 og 90 prosent av landets befolkning.

Vi har tatt et dypdykk i Trøndelags sosiale medie-brukere, og funnet fram til de navnene som er størst på YouTube, blogg og Instagram.

Hanna Wallum

Over 300 000 stykker har klikket på «abonner» på YouTube-kanalen til Hanna. Hun lager alt fra videoer om hvordan hun styler håret til hvordan hun styler tilbehør.

Cecilie Alstad Olsen

Det ligger ganske tydelig i navnet hva det er Cecilie viser frem på kanalen sin: glitter – og mye av det. Her er det spesielt Disney- og Cartoon-sminke som har gjort henne populær.

Heidi Larsen

Heidi fikk internasjonal oppmerksomhet da hun delte en sminkevideo av hvordan hun lager et blodig øye til halloween. Det er akkurat slike videoer Heidi har kjørt på med videre: skumle, blodige sminketips. Alt fra zombie-sminke til ond dukke er å finne på hennes YouTube-kanal.

Kristine Bremnes

18 år gamle Kristine fra Stjørdal legger ut videoer om alt fra hvordan hun lager slim til at hun sminker kompisen sin. I tillegg tar hun opp en del morsomme tema som treffer folk på hennes alder. Den mest populære videoen hennes tar opp hva gutter synes om populære jentetrender, noe som tydelig har slått an.

Kristine Larsen Hustad

21 år gamle Kristine har gjort det stort på å legge ut alt fra hårvideoer til sminkevideoer. Det startet som en hobby, men etter hvert tok det av både med visninger og abonnenter. Likevel er det en video om hvordan du lager hoggtenner som har slått an mest, med over en million visninger.

- Målet var å skape nyttige videoer og fremgangsmåter spesielt med hår, i og med at jeg er frisør. Jeg har egentlig aldri hatt noe annet mål enn å ha det som en hobby, sier hun.

Anna Edwin

Anna Edwin er en av bloggerne som har vært lengst i gamet. Trondheimsjenta deler innlegg om hverdagslivet, mote, skjønnhet, men skriver også en del om meninger og egne tanker.

Erica Mohn Kvam

Erica Mohn Kvam er i likhet med Anna Edwin en av Trondheimsjentene som har blogget lengst. Mohn Kvam skriver også innlegg om mote, skjønnhet og hverdagslivet. Hun deler i tillegg videoer hvor hun har satt sammen alle snapchatfilmene sine til én video. For tiden skriver hun også bok med blogg-venninne Kristine Ullebø.

Henriette Otervik

Henriette Otervik var en av årets «Paradise Hotel»-deltakere. Heimdalingen kom nesten til finalen, og hadde mye tid på tv-skjermen. Etter oppholdet startet hun blogg hvor hun blant annet deler hverdagslivet sitt, samt treningstips.

Nora Fredagsvik

Nora Fredagsvik skriver blogg om trening, kosthold og fitness. Hun er utdannet personlig trener og har tidligere stilt i flere fitnesskonkurranser. Nå jobber hun som PT, viser ulike øvelser på bloggen og gir treningsråd til leserne.

Ingrid Bjugan

Ingrid Bjugan blogger om ulike hendelser i hverdagslivet. Tema hun tar opp er ofte knyttet til mote og skjønnhet, eller interiør.

Melissa Vidal

Melissa Vidal skriver en livsstilblogg. Her får vi også se glimt fra hverdagen hennes og hun deler sine motetips. Hun er også veganer og skriver mye om vegansk matlaging.

Josefine Pettersen

Josefine Pettersen, bedre kjent som «Noora» i Skam, fikk virkelig en oppsving på Instagram-kontoen etter deltakelsen i serien. Hun troner nå på topp med over en og en halv million følgere. Med følgerne deler hun både bilder av seg selv, av venner og kjæresten og livet generelt på ferier eller i Norge.

Ulrikke Falch

Ulrikke Falch ble for alvor kjent da hun spilte den naive karakteren «Vilde» i NRK-serien Skam. På instagram deler hun bilder, videoer og tekster som ofte er morsome, men med en seriøs undertone. Falch deler mye om feminisme og kroppssyn, og oppfordrer følgerne sine til å være glad i seg selv.

Ragnhild Weie

Weie startet kontoen sin for flere år siden hovedsakelig for å ha en samlekonto for interiørbilder for hennes egen del. Etter hvert steg følgertallet i takt med bildepostingen, og hun har nå over 800 000 som følger hennes delinger av interiørbilder.

- Grunnen til at jeg har fått så mange følgere har nok mye med timingen å gjøre. Jeg startet tidlig, og var nok en av de første med en slik type konto i Norge, sier hun.

Hanna Wullum

Ikke bare er 18 år gamle Hanna stor på YouTube, hun ligger også høyt på Instagram med over 400 000 følgere.  Her legger hun ut bilder av seg selv, korte videosnutter og flere bilder av øyer.

Helene Nygård

Helene har fått nesten 400 000 følgere ved å legge ut bilder fra livet sitt. Det går mye i selfies, men også bilder fra reiser og hverdagsliv. Hun forteller at det var interessen for å ta bilder som gjorde at hun startet. Nå har det blitt til en jobb, og Nygård er opptatt av at hun ikke deler for mye fra privatlivet sitt.

- Jeg synes ikke det krever så mye, bortsett fra at jeg føler jeg må poste noe jevnlig. Helst hver dag. Jeg får brukt kreativiteten mer enn ellers, sier hun.

Petter Northug

Petter Northug er vel først og fremst kjent for noe annet enn å ha mange følgere på Instagram. Likevel er han av interesse i også denne kanalen, mest med bilder av seg selv i ulike situasjoner. Enten det er på ski eller på fjellet.

Statistikken er hentet den 12.07.17, det kan derfor ha skjedd noen endringer.

Vi har tatt utgangspunkt i topplisten til Social Blade, og Noric Screens når det kommer til YouTube-rangeringen, og navigert oss frem manuelt. Av bloggere har vi sett på både blogglisten, blogg.no, nouw.com og United Influencers.

Tallene om antall brukere på sosiale medier er hentet fra Ipsos' tracker om sosiale medier Q1'17.

Ser du at noen mangler på listen, gjerne kontakt oss.