Deler av Sylvianns omgangskrets kjenner henne best som ssevjen. Det er vennene hun har fått kontakt med gjennom Instagram.

- Jeg føler at jeg kjenner mange som jeg aldri har truffet, forteller hun.

Dessuten har hun sørget for å faktisk treffe en del, gjennom to bloggertreff hun har arrangert for folk som bor i nærheten.

- Jeg skriver alltid på engelsk og har følgere over hele verden, sier Sylviann, som forteller at hun har brukt to år på å bygge opp bloggen sin på Instagram.

- Det startet med at jeg tilfeldigvis kom over et bilde. Og så skjønte jeg at det er en hel verden der ute!

Les flere Hjem-saker her

Sylviann, som for øvrig jobber fulltid i reisebyrå, kan dermed sitte i sokkelleiligheten hun leier på Saksvik og dele erfaringer og inspirasjon med interiørinteresserte over hele kloden. Men flere innlegg hver dag - hva skriver man?

- Det kan være så enkelt som «lunchtime» eller «sunny day» sammen med et bilde fra bordet eller vinduskarmen, sier Sylviann.

Økonomiske løsninger

- «Dette må du ikke begynne med, det har du ikke råd til», sa mange da jeg for alvor startet bloggingen og begynte å skape et hjem med en bestemt stil. Men det behøver ikke være så dyrt. Jeg har for eksempel laget både spisebordet og arbeidsbordet mitt selv. Å kjøpe slike bord ville ha kostet flere tusen. Men jeg kjøpte bordbein fra Ikea for en hundrelapp.

Bordplaten på arbeidsbordet er laget av en gammel boddør. Spisebordet av innkjøpt materiale som hun fikk kappet i riktig lengde på Hell høvleri.

- Alt jeg trengte av verktøy for å få til dette bordet var en batteridrill og pensler til maling og lakk. Du trenger altså nesten ingenting. Og alle kan få det til, fastslår Sylviann.

LES PÅ PLUSS: Husbyggerne som tegnet selv

Selv om hun er svak for skandinavisk design og både Kähler og Arne Jacobsen er tungt representert i leiligheten, legger alenemorsøkonomi en viss demper på innkjøpsmulighetene.

- Når jeg har lyst på dyre ting, ønsker jeg meg det til jul eller bursdag. Eller sparer. Mens jeg tenker meg nøye om.

Hun understreker at det gjelder å styre unna impulskjøp, slik at det faktisk er det som står øverst på prioriteringslista som blir kjøpt, ikke noe annet. Og så handler hun gjerne på Ikea eller Søstrene Grene.

- Disse hyllene hadde jeg veldig lyst på, sier Sylviann og peker på boksene over skrivepulten.

Hun forteller at Bloomingville sine koster 500 kr per stykk, men at hun fant et sett med tre for 275 kr på Jysk og synes de er akkurat like fine.

Når det er sagt, er det ikke bare rimelige møbler i leiligheten. Noe er kjøpt på salg, andre ting har hun fått i gave. Eller bare prioritert å kjøpe.

Vil gjerne skille seg ut

- Noen bruker mye penger på klær. Jeg kjøper meg heller en interiørting enn en ny jakke. Det er fint å ha mulighet til å bytte ut hva du har på bordet eller hvilke puter du har i sofaen. Siden jeg leier leilighet, kan jeg ikke male vegger eller gulv og skape forandring på den måten. Det er heller ikke så store muligheter for ommøblering. Jeg må gjøre mindre grep.

Målet er å ha ting som ikke alle andre har. Sylviann bedyrer at hun gjerne vil være litt annerledes. Samtidig innrømmer hun at hun blir påvirket av trender.

- Jeg merket det da rosa ble årets farge. Da måtte jeg bare ha noen rosa detaljer.

Rosa ledning på Muuto-lampen som henger over Muuto-knaggene. Rosa klær framme på stativet på soverommet. Rosa snittblomster. Slikt noe. Ellers går det mest i svart og hvitt. Enkelt og rent. Hun opplever at hun blir glad av hvitt.

- Jeg kan se farger hos andre og synes det er fint, men jeg ville ikke ha trivdes med det selv.

LES PÅ PLUSS: Kakekrigerens kokkehjem

Over en hvit sofa fra Ikea henger en svart-hvitt-poster satt sammen av 25 kvadratiske småbiter. De er klipset inn i plaststrips med et snedig patent som gjør det mulig å skifte ut eller flytte om på bitene.

- Det er kjøpt fra den nederlandske nettbutikken Ixxiyourworld.com. Du kan designe din egen greie i hvilken størrelse du vil, sier Sylviann.

Hun er veldig fornøyd med akkurat dette elementet i stua, fordi bildet ikke er et ferdig produkt som andre kan kjøpe maken av.

Inspirasjon og planer

Når Sylviann har satt opp et stilleben og fotografert det, og hun kan legge det ut på Instagram, da koser hun seg. Det samme gjelder når hun kan sette seg ned med et interiørmagasin. For selv om hun er en aktiv blogger, har hun ikke sluttet å bla i papir.

- Jeg kjøper tre interiørmagasin fast. Og leser dem om igjen og om igjen, så jeg føler at jeg får god valuta for pengene. Hvis jeg ser noe fint, kan jeg rive det ut og henge det opp til inspirasjon.

Hun samler nemlig på ideer. Og har det helt klart hvordan hun vil innrede når hun finner et hjem hun kan eie. Men enn så lenge får interiørinteressen utfolde seg på leid og begrenset plass. Det er fullt mulig det også. Det er mange flotte funkishus og studioleiligheter fra storbyer på Instagram, men lidenskapen kan være like sterk i en sokkelleilighet i Malvik.