Grunnen til at jeg tar til tastaturet er at jeg de siste par månedene har opplevd Nidarvoll Helsehus fra innsiden. Kona mi er pasient der, til rehabilitering. Jeg har vært der tre, fire timer daglig, og har sjølsagt fulgt godt med på hvordan huset fungerer.

Jeg får vondt inni meg når det fra Kent Ranums side, den 23/3, hevdes at «Rundt seks av ti beboere på kommunale institusjoner er enten underernærte eller har vært i risikoen for å bli det i løpet av det siste året.» Kan dette virkelig være sant?

Jeg har ferdes i gangene daglig, lyttet til passiaren mellom beboerne, hovedsakelig eldre. Nesten daglig har jeg også hørt: «Det er i hvert fall en ting som er sikkert, nemlig at maten her er meget god og smakfull. Beltereima blir for stutt.» Ofte dekkes bordene med kvit duk, bestandig med høye glass dandert med servietter. Riktig så trivelig.

Så mye kan jeg si. Ranums generelle, og etter mitt politiske gehør, litt nedlatende omtale av kostholdet i de Ap-styrte eldreinstitusjonene i byen, gjelder i hvert fall ikke for Nidarvoll Helsehus!

Jeg undres på om sannhetsgehalten i Ranums utsagn i det hele tatt kan holde vann, hva gjelder omtalte institusjoner? Det får være min sterke tvil.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe

Vil du vite mer om hvordan du skriver for Midtnorsk debatt? Les mer her!