Takk for at du tar opp kampen for brukerne av bo- og aktivitetstilbudet (Boa) til innbyggerne med psykisk funksjonsnedsettelse. Du betyr mer enn du aner, og du har rett til å være skuffet over en ordfører som bryter sine løfter etter et halvt år.

Jeg er Høyres ordførerkandidat. Det første jeg gjorde etter at jeg var valgt som Høyres kandidat var å avholde om et møte med brukerorganisasjonene NFU og LUPE samt brukerrådene i bo- og aktivitetstilbudet. Nettopp fordi det er så viktig for Høyre å sikre likestilling for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Jeg har skrevet dette innlegget sammen med Christianne Bauck-Larssen og Kjetil Utne. Christianne, som er Høyres gruppeleder i bystyret, var den som nettopp foreslo og fikk støtte fra flertallet i formannskapet for at kommunedirektøren skulle finne penger slik at beboerne i Boa kan få et ferie- og aktivitetstilbud i sommer slik som de fleste av oss andre har. Arbeiderpartiet med ordfører Rita Ottervik i spissen ville dessverre ikke bruke mer penger på dette og stemte imot. Kjetil er medlem av arbeids- og sosialkomiteen og er den Høyre har pekt ut for å arbeide med tilbudet i Boa. Han har i nesten hvert eneste politiske møte de siste årene kjempet hardt for å gi et bedre tilbud. Dessverre uten å bli hørt av de som sitter med makten.

Ordføreren har rett i en ting. Dette dreier seg ikke bare om penger. Det å lytte til hvordan du og andre brukere vil ha det koster ikke penger. Det å finne ansatte som passer til den enkelte bruker og som er villig til å jobbe når du trenger det koster ikke nødvendigvis mer penger. Det å sørge for at det ikke er så mange forskjellige som skal hjelpe deg dreier seg om hvordan vi organiserer tilbudet. Det handler ikke bare økonomi, men skal vi ha et verdig tilbud, så trenger tilbudet også mere penger. Høyre har i mange år vært villig til å bruke mere penger på Boa. Fordi vi mener det er riktig og rettferdig. Vi er også villige til å bruke mere penger i fremtiden. Jeg kan ikke garantere at alt vil bli perfekt, men jeg kan love at det skal bli bedre enn i dag, og at jeg vil kjempe hardt for at mennesker med nedsatt funksjonsevne skal få en like god hverdag, ferie og fritid som oss andre.

Hvis jeg blir valgt som ordfører håper jeg at jeg kan at jeg kan invitere deg på ordførerkontoret for en prat, når vi politikere skal behandle viktige saker som gjelder Boa.

Interessert i debatt? Les flere innlegg her!

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe