- På vegne av foreldre og barn i vårt område ønsker vi svar på hvorfor politikerne i formannskapet valgte å se bort fra de gode argumentene for å legge bassenget til Moholt, sier Stian Saur, FAU-leder ved Eberg skole.

Sammen med lederne for foreldrearbeidsutvalgene ved Åsvang skole, Berg skole, Blussuvoll skole, Hoeggen skole, Steindal skole og Nardo skole har han skrevet brev til bystyrepolitikerne angående vedtaket i formannskapet.

Skuffet og overrasket

Saur legger ikke skjul på at foreldreutvalgene er både skuffet og overrasket over tirsdagens avgjørelse i formannskapet. Han forteller at de sju FAU-lederne møttes samme kveld for å diskutere hva de skulle gjøre.

- Bydelssvømmebassenget vil bli liggende midt ute på et jorde på Rotvoll øvre, som ikke er ferdig regulert. På Moholt er infrastrukturen på plass. I rådmannens innstilling ble Moholt vurdert som det beste alternativet på grunn av nærhet til mange skoler, høy befolkningstetthet og et godt utbygd kollektivtilbud, fremholder Saur.

Trondheim studentråd, som representerer byens 33 000 studenter, har også gått inn for et bydelsbasseng på Moholt. Studentene begrunner det med at et basseng på Moholt vil være lettere tilgjengelig med kollektivtilbud enn Rotvoll.

Færre bor på Rotvoll

FAU-lederne synes derfor det er underlig, for ikke å si oppsiktsvekkende, at politikerne valgte å gå for bydelsbasseng på Rotvoll øvre, i tilknytning til Charlottenlund skole. Denne lokaliseringen mener de har mindre befolkningsgrunnlag enn Moholt. Det ligger bare to skoler i nærområdet og er langt mindre tilgjengelig med kollektivtrafikk.

- I tillegg minner vi om at Charlottenlund skole allerede har et skolebasseng. Vi skulle gjerne visst hvilke faktorer som har vært så viktige at politikerne bestemte seg for å se bort fra dette faktagrunnlaget og rådmannens klare innstilling i saken, går det frem av brevet.

FAU-lederne gjør også oppmerksom på at deres del av byen ikke har tilgjengelige idrettshaller i dag, slik at barn og foreldre ofte må kjøre til andre bydeler på trening. Med en svømmehall i bydelen ville barn og voksne i området fått et tilbud i gå/sykkel-avstand, noe som vil gi en positiv helseeffekt og føre til mindre klimagassutslipp.

Er ikke blitt spurt

- Vi synes det er uheldig at avgjørelsene blir blitt tatt så raskt, og vi reagerer på at ingen av oss er blitt kontaktet av kommunen eller politikere og bedt om å gi høringssvar i en sak som er så viktig for barn og foreldre i vårt område. Siden vi ikke er blitt hørt i denne saken, vil vi sterkt oppfordre politikerne til å lytte til foreldrene og tenke seg om en gang til. Et nytt bydelsbasseng for øst-Trondheim bør ligge på Moholt. Husk, det er ingen skam å snu, påpeker foreldrearbeidsutvalgene.

Et bydelsbasseng kan tidligst bli realisert i 2020. Rådmannen har beregnet prisen til et basseng på Moholt til mellom 205 og 210 millioner kroner. Tomta på Moholt ligger i et område som allerede har en god utbygd infrastruktur og gode grunnforhold.

Vedtaket i formannskapet er i samsvar med vedtaket i kultur-, idrett- og friluftslivskomiteen 22. november, som mente Rotvoll øvre er et bedre alternativ enn Moholt Studentby og Dragvoll.

Krever svar: FAU-leder ved Eberg skole, Stian Saur, er overrasket over at politikerne ikke vil legge et nytt bydelssvømmeanlegg til Moholt, der infrastrukturen er på plass. Foto: Kim Nygård, Adresseavisen