Alle de mest trafikkerte veiene i Trøndelag i 2016 ligger i Trondheims-området, ifølge en oversikt fra Statens vegvesen.

Okstadbakken mest trafikkert

Aller mest trafikk var det på E6 øverst i Okstadbakken, der passerte gjennomsnittlig 52 860 kjøretøyer hver eneste dag i 2016.

- Mest trafikkert nord for Bergen

- E6 øverst i Okstadbakken er den mest trafikkerte norske veien nord for Bergen, sier Helge Stabursvik som er senioringeniør i Statens vegvesen.

Ifølge Stabursvik innebærer er det en klar sammenheng mellom trafikkmengder og ulykker.

- Det er nesten en naturlov - mer trafikk gir flere ulykker. Dette gjelder også for de mest trafikkerte veiene i Trøndelag. Vi har hatt en del ulykker på strekningen Okstadbakken - Kroppanbrua, men heldigvis er det gjerne snakk om lettere skader. Ofte er det snakk om påkjøring bakfra og ulykker i forbindelse med feltskifter.

- Burde hatt flere felt

Han mener flere av veiene på lista er på grensen når det gjelder kapasitet.

- På flere av disse veiene burde kapasiteten vært bedre. På Kroppanbrua og i Okstadbakken er det OK, men Omkjøringsvegen har for liten kapasitet. Der er det nok også for mange av og påkjøringer og for korte ramper. Skulle Omkjøringsvegen vært planlagt i dag ville det nok bitt færre kryss, lengre ramper og flere felt, sier Stabursvik.

Han trekker også frem fylkesvei 812, over Bjørndalsbrua, som en vei med for liten kapasitet.

- I retning mot Byåsen har brua kun ett kjørefelt. Her burde det nok vært to kjørefelt i hver retning, slik at man unne ha etablert egne kollektivfelt.

Norges mest trafikkerte veistrekning er E6 ved Furuset i Oslo der det gjennomsnittlig passerer 101 700 kjøretøy i døgnet, ifølge Stabursvik.

E6 i Stjørdal mest trafikkert i nord

Ingen veistrekninger i Nord-Trøndelag er med på topp-10-lista. Den mest trafikkerte strekningen i Nord-Trøndelag i 2016 var E6 sør for Stjørdal sentrum (frem til fylkesgrensa mot Sør-Trøndelag). Her passerte det gjennomsnittlig 21 160 kjøretøyer i 2016. Nest mest trafikkert var E6 mellom Levanger og Verdal, med 14 560 kjøretøyer, opplyser senioringeniør i plan- og trafikkseksjonen i Statens vegvesen i Nord-Trøndelag, Arne Hallheim.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter