I løpet av natt til søndag ble hans BMW M4 2016-modell stjålet fra Thomas Hirsch gate ved Lademoen kirkegård i Trondheim.

Tyveriet skjedde ifølge Grøset mellom klokken 03 og 06. Den aktuelle bilen koster godt over én million kroner originalt, og Grøset har påkostet kjøretøyet med flere hundre tusen kroner. Før den ble stjålet hadde luksusbilen kun kjørt 7000 kilometer.

Grøset fryktet at bilen var på vei ut av landet, men i 18-tiden søndag ble den funnet ved Ladehammeren.

- Den ble funnet etter tips fra publikum. Bilen er veldig redusert. Det er vanskelig å si hvor alvorlig det er, men den har ganske store skader både i fronten og på sida, sier Grøset.

foto
Vidar Grøsets BMW M4 kostet godt over én million kroner ny. Natt til søndag ble den stjålet, men om kvelden ble den funnet igjen med en del skader.

BMW-en har siden den ble kjøpt blitt oppgradert motormessig og fått nytt understell og eksosanlegg. Originalt hadde bilen 430 hestekrefter.

- Det er veldig surt å oppleve dette når jeg har lagt ned såpass mye tid og penger i bilen. Den er forsikret, så jeg får forhåpentligvis igjen noe, men sikkert ikke alt jeg har kostet på den selv.

Flere barn i huset

Måten bilen ble stjålet på, tyder på at tyvene må ha visst hva de var på utkikk etter, mener Vidar Grøset.

- De hadde brutt seg inn gjennom verandadøra og tatt bilnøklene, men ikke brydd seg om andre verdisaker som Mac og Ipad. De tok også nøkkelen til en nesten ny BMW X5, og har vært inne i bilen, men det var bare M4-en som var av interesse.

foto
Vidar Grøset har også en BMW X5. Nøklene til den var også tatt fra huset, men bilen fikk stå. Det gjorde ikke hans påkostede BMW M4. Søndag kveld ble den funnet med en del skader.

Han sier det er ubehagelig å tenke på at det har vært folk inne i huset mens han, samboeren, barnevakta og tre barn lå og sov.

- Jeg har en sønn på tre år, i tillegg til at to andre barn var her på overnatting. Det er ubehagelig og «creepy», men det gikk heldigvis bra sånn sett. Dette gikk bare ut over materielle ting.

Vært på flere biltreff

I det siste har Grøset tatt med BMW-en på flere biltreff. Der har bilen fått mye oppmerksomhet, og flere har lagt ut bilder av den på internett.

- Tyvene kan ha sett den på gata eller bilder av den på nettet. Det er en lett gjenkjennelig bil. Jeg har etterlyst den på mange bilsider på internett, og håpet er at publikum eller politiet skal se den. Politiet håper den fortsatt er i nærområdet, men jeg tipper at den er på vei ut av landet.

foto
Den eller de som stjal Vidar Grøsets BMW M4 kom seg inn i huset via verandadøren. Mens Grøset, samboeren, sønnen på 2 år, barnevakta og to andre barn lå og sov, ble nøklene til millionbilen på utsiden stjålet.

Noen timer etter at Adresseavisen besøkte Grøset, ble altså bilen funnet på sentrumsiden av Ladehammeren. Politiet var også på stedet, og krimvaktleder Kristian Mørkved ved Sentrum politistasjon sier at de vil undersøke bilen for spor.

foto
Petter Flisen (t.v.) og Geir Hell fra politiet foretok søndag kveld undersøkelser av bilen sammen med eieren.

Fant bilen gjennom Facebook-innlegg

Kjetil Møkkelgård la ut et innlegg på sin Facebook da han fikk vite at kompisens bil hadde blitt stjålet, i håp om at noen kanskje hadde gjort noen observasjoner. Også på siden kalt "Cars & Coffee Trondheim vol. 2" delte han innlegget. Det ga resultater.

- Innlegget fikk veldig raskt 400 delinger, og vi fant da etter hvert hvor bilen sto, forteller Møkkelgård.

foto
Bilen ble funnet på Lade etter at Kjetil Møkkelgård la ut et innlegg på Facebook der han etterlyste den. Bilen hadde fått tydelige skader.

Bilen ble funnet på Lade, og hadde tydelige skader etter det som ser ut til å ha vært en fartsfylt kjøretur. På den ble det også funnet merker etter det som kan ha vært dobbeltsidig tape. Det kan derfor tyde på at falske skilter ble satt på.

Senere fikk Møkkelgård også tilsendt en melding fra en kvinne som mener å ha observert bilen like før klokken 08.00 søndag morgen. Hun skal nesten ha kollidert med den som kjørte den.

- Hun hadde møtt den på brua ved Sirkus Shopping. Bilen hadde veldig stor fart og kjøringen var vinglete. Den hadde nesten kommet over i hennes kjørefelt, men en kollisjon ble akkurat avverget.

Hun var sikker på at det var riktig bil?

- Ja, hun var ganske sikker på det, sier Møkkelgård.

Fant pc-er i rundkjøring

I det siste har Grøset tatt med BMW-en på flere biltreff. Der har bilen fått mye oppmerksomhet, og flere har lagt ut bilder av den på internett.

- Tyvene kan ha sett den på gata eller bilder av den på nettet. Det er en lett gjenkjennelig bil.

- Jeg jobber i oljebransjen og reiser mye utenlands, så det var veldig greit å få tilbake pc-ene, sier Grøset.

Et av sporene som ble funnet tidligere på dagen var et funn gjort på Moholt søndag morgen. Da fant en mann på vei til jobb to av Grøsets pc-er liggende i en av rundkjøringene ved E6. Blant tingene lå også passet og pc-en til en annen mann som bor ikke langt unna Grøset.

- Jeg jobber i oljebransjen og reiser mye utenlands, så det var veldig greit å få tilbake pc-ene.

Ingen mistenkte

Søndag kveld foretok politiet undersøkelser i bilen som ble funnet på Lade. Foreløpig er det ingen mistenkte i saken.

- Patruljen som gjorde undersøkelsene har sikret gjenstander i kjøretøyet, og de har sikret fingeravtrykk for DNA-spor. Teamet for vinningskriminalitet vil ta denne etterforskningen videre, forteller Ole Devle, politioverbetjent ved krimvakta på Sentrum politistasjon.

- Det er ikke lenge siden vi hadde flere BMW-innbrudd i Trondheim. Kan dette dreie seg om vinningskriminelle utenom det vanlige?

LES OM BMW-TYVENE I 2016: Bileier sov i splitter ny BMW da tyvene kom

- Det er vanskelig for oss å si noe om. Har det vært én gjerningsperson i huset, kan jo vedkommende bare ta en bil. Har flere vært involvert som spesifikt er ute etter den bilen, tar de bare den. Men det blir bare spekulasjoner, og vi etterforsker saken på vanlig måte uansett, sa krimvaktleder Kristian Mørkved søndag kveld.

foto
Tyveriet av Vidar Grøsets BMW ble etterlyst over hele landet. Søndag kveld ble den funnet. Politiet jobbet lenge med å sikre spor.

Etterforskningen vil også gå ut på å sjekke materiale fra overvåkningsutstyr i området, blant annet fra Circle K-stasjonen et steinkast fra Vidar Grøsets bolig.

- For oss blir det naturlig å sjekke videoovervåkning fra bensinstasjonen. De har ikke lov til å overvåke veien, men de kan ha fanget opp aktivitet i området rundt stasjonen, opplyste Mørkved.