Rakel Sivertsen kjørte gjennom Stavsjøfjelltunnelen da en sofa fløy av tilhengeren til bilen som kom imot henne og landet i hennes kjørefelt. Vegtrafikksentralens video fra hendelsen i mellomjula viser at bilen må bremse ned og stanse foran sofaen.

Sivertsen har tidligere sagt til Adresseavisen at hun opplevde situasjonen som dramatisk.

- Det var en helt forferdelig opplevelse. En helt vanlig handletur kunne endt med at jeg ikke kom tilbake til jentene mine. Bare fordi noen hadde gitt f... i å sikre lasten sin, fortalte Sivertsen.

Dårlig lastsikring

Opplæringsansvarlig Terje Sundfær ved Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen sier at de av og til kan observere på kameraene gjenstander som faller av kjøretøy.

- Vi ser en del av dårlig lastsikring og gjenstander som faller av kjøretøy. Dersom det er inne i en tunnel må vi ofte stenge tunnelen for å få ryddet. Men dette skjer ikke bare i tunneler, men også ut i friluft, sier Sundfær.

Her kan du finne noen tips til hvordan du kan gjøre lastingen trafikksikker.

Nødblink

Han har noen generelle råd til bilister som kommer ut for situasjoner der gjenstander havner i veien foran dem inne i tunneler. Hvis man må stanse bilen, så oppfordrer han sjåfører til å kjøre lengst mulig ut til siden.

- Hvis man må stoppe, så bør man sette på nødblinken slik at man blir synlig for kjørende som kommer bak. Det er viktig at man tenker på sin egen sikkerhet, og om det virkelig er nødvendig at man går ut av kjøretøyet, sier Sundfær.

Nødtelefon

Hvis det er mulig å komme seg forbi gjenstanden anbefaler Sundfær at man kjører til neste nødstasjon, slik at man får varslet om situasjonen som har oppstått.

- Vi får varsel med en gang noen åpner boksen til nødtelefonen, og samtalen kommer direkte til oss. Det gjør at vi kan lokalisere hendelsen. Da kan vi sende folk til stedet og stenge tunnelen ved behov, sier Sundfær.

Adresseavisen har mottatt mange tips og bilder av usikret, farlig eller merkelig last på midtnorske veier.  Send dine tips til  webred@adresseavisen.no og les et utvalg av tidligere artikler her:

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter