- Det er ikke riktig at kommunen skal drive camping i konkurranse med andre, sier kommunalråd Elin Marie Andreassen (FrP).

Hun sier at hun ikke ser noe problem med at Trondheim kommune skal legge til rette for bobilparkering, men at det er problematisk at bilene får stå i inntil fem dager.

- Det var noe helt annet da bobilparkeringsplassen var på Øya, der kunne de stå i ett døgn, mens på Nyhavna kan de stå i fem dager, sier hun.

Usikker på om det er en parkeringsplass

Adresseavisen skrev mandag om den nye bobilparkeringsplassen ved Dora på Nyhavna.

Trondheim parkering skal åpne en parkeringsplass på den gamle tomta til Tollpost 11. august. Her skal det bli plass til 50 bobiler, som kan stå inntil fem dager. Makspris per døgn er på 250 kroner.

foto
Adresseavisen skrev mandag om tre campingplasseiere som er bekymret for at denne parkeringsplassen skal gi dem urettferdig konkurranse om kundene. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Tre av campingplasseierne i områdene utenfor Trondheim reagerer på denne parkeringsplassen, som de mener at i praksis er en campingplass.

- Med 50 bobiler på nesten 5000 kvadratmeter, har de god plass, og vil sikkert ha mulighet til å slå opp telt. Det skal være tømmestasjon, rent vann, toaletter og andre fasiliteter, som betyr at man egentlig har tilgang til det man trenger på en campingplass. Jeg lurer på hvordan dette skiller seg vesentlig fra en campingplass, sa Andreassen (FrP) i formannskapet tirsdag.

- Vi pøver å få bilene ut av sentrum

Det var kommunalråd Ingrid Skjøtskift (H) som først stilte spørsmål om parkeringsplassen i formannskapet. Hun mener den ikke samsvarer helt med kommunens parkeringspolitikk.

- Denne bobilparkeringsplassen virker litt i utakt med parkeringspolitikken generelt i kommunen. Vi prøver jo å få bilene ut av sentrum. Jeg er spesielt kritisk til at de kan stå så lenge som fem dager, sier kommunalråd Ingrid Skjøtskift (H).

Parkeringsplassen skal bare være på Nyhavna midlertidig. Trondheim parkering har avtale med ROM eiendom om å leie tomten i fem år.

foto
Kommunalråd Ingrid Skjøtskift (H) sier at hun hadde tenkt seg at Nyhavna kunne ha blitt brukt til noe annet.

- Når byen skal finne et permanent sted for bobilparkering, er det viktig at den ikke konkurrerer med campingplassene, og det bør ikke være lov å stå så lenge som fem dager, sier hun.

Selv om parkeringsplassen er midlertidig, hadde Skjøtskift tenkt seg at den gamle tollposttomten hadde blitt brukt til noe annet.

- Nyhavna er et område vi har store ambisjoner for, i mellomtiden kunne det vært greit å bruke plassen til noe mer grønt og urbant. Ideelt sett hadde det vært bedre med noe annet enn en parkeringsplass, sier hun.

- Ikke framtiden for Nyhavna

Da saken ble diskutert i formannskapet tirsdag, var flere positive til at en ny parkeringsplass skal åpnes, blant andre kommunalråd Jon Gunnes (V). Arbeiderpartiets kommunalråd Marek Jasinski er positiv, i og med at dette er en midlertidig parkeringsplass.

- Jeg ønsker absolutt ikke bobilparkering på Nyhavna i framtiden, men når det er et midlertidig tiltak, har jeg ingen innvendinger. Bobilparkering er ikke framtiden for Nyhavna, sa Jasinski etter møtet.

Tilpasset Hurtigrute-turistene

Kommunaldirektør for byutvikling Einar Aassved Hansen orienterte om bobilparkeringsplassen på vegne av Trondheim parkering i formannskapet på tirsdag.

Han opplyste at åpningen av parkeringsplassen baserer seg på et vedtak fra 2007, da det ble bestemt at de skulle finne en tomt for bobilparkering. Andre tomter skal ha blitt vurdert i prosessen, før de midlertidig har etablert parkeringsplassen på Nyhavna. En av de positive tingene som ble trukket fram ved å ha parkeringsplassen i sentrum, er at de besøkende ikke vil ha behov for å kjøre inn og ut av byen hver dag.

Kommunaldirektøren sa at Trondheim parkering mener at bobilparkering på campingplasser og bobilparkeringen på Nyhavna er to forskjellige produkt.

- Parkeringsavgiften er satt etter nivået de har i Ålesund, og fem dager er satt som grense slik at turistene kan parkere der mens de reiser med Hurtigruta, opplyste kommunaldirektøren.