Fiskelykken slo til for fullt da Glenn-Erik Haugland og Even Furseth Eriksrud prøvde fiskelykken på langfredag. Etter en ti minutters kamp kunne de to dra en fjellørret på 6,5 kilo opp av hullet i isen.

- Dette er helt uvanlig og jeg har aldri hørt om lignende. Normalstørrelsen på stor ørret her oppe er 2-3 kilo, så dette er en personlig rekord med god margin. Vi var svært heldige, forteller Glenn-Erik.

UNDER KAN DU SE EN VIDEO AV HENDELSEN

Brukte agnfisk

Det var fiskeavisen.no som først omtalte storfangsten. Nøyaktig hvor i Femundstraktene fisken ble tatt vil de holde hemmelig, men de røper gjerne hvordan de lokket storørreten på kroken.

- Vi brukte lake som agnfisk på en treble-krok. Vi setter ut flere stenger og har elektroniske nappvarslere som sier fra når det går på fisk. Storfisken beit på kroken før vi hadde rukket å sette ut alle stengene på fredag, forteller Glenn-Erik.

Ble mat til 12 personer

De to totningene beskriver seg selv som over gjennomsnittlig fiskeinteressert. Sammen med en trønder har de dannet fisketeamet Predatoradventures.

- Vi er med på fiskekonkurranser av og til, men nå er vi bare på påskeferie på hytta.

- Hva skjedde med storfisken?

- Vanligvis setter vi fisken ut igjen, men denne var så skadet at den ble avlivet. Den endte opp på middagsbordet og mettet tolv personer. Slik sett kom den virkelig til nytte, forteller Glenn-Erik.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.