Det var onsdag at læreren ble pågrepet av politiet i Bodø som del av Operasjon Gilde.  Politiadvokat Per Martin Utkilen ved Sør-Trøndelag politidistrikt, er påtaleleder i Gilde.

- Det er etterforskningsopplysninger fra saken som førte til pågripelsen, sier Utkilen til adressa.no.

Saken ble først omtalt av Avisa Nordland torsdag morgen.

Siktet nummer 99

Advokat Arve Ringsbye er forsvarer for den siktede læreren.

- Vi har ikke fått noen reell siktelse, så det er vanskelig å kommentere dette, sier advokaten til adressa.no.

Læreren vil motsette seg en eventuell varetektsfengsling, opplyser Ringsbye.

- Han er siktet for befatning med dopingmidler, sier politiadvokat Per Martin Utkilen.

Nordlendingen skal imidlertid ikke være siktet etter straffelovens paragraf 60a. Den såkalte «mafiaparagrafen» skal ramme organisert kriminalitet. Så langt i Operasjon Gilde har 20 personer blitt siktet etter 60a.

- En av mange

Rektor ved lærerens skole ønsker ikke å kommentere saken. Han henviser til kommunaldirektør Arne Øvsthus i Bodø kommune. Ifølge kommunaldirektør Øvsthus, ble læreren pågrepet på skolen onsdag og da ble kommunen kjent med hendelsen.

- Politiet arbeider med saken. Det er snakk om en person blant mange i en større dopingsak. Vi må vurdere hva vi gjør som arbeidsgiver etter hvert som det kommer mer informasjon, sier han.

Øvsthus og Bodø kommune har heller ikke fått opplyst hva mannen er siktet for.

Dømt for dopingkriminalitet

Politiet i Trondheim har siden 1. desember 2011 ledet det som har blitt Europas største dopingetterforskning. Bodø-læreren ble onsdag den 99. personen som er siktet i Operasjon Gilde.

To personer ble pågrepet i kjempesaken i Salten politidistrikt 12. mai 2012. Totalt har det blitt siktet personer i 14 politidistrikt over hele Norge.

Mannen, som ble pågrepet i Bodø onsdag, er hjemmehørende i en kommune i Nordland. Han er tidligere dømt for dopingkriminalitet.

Fryktet represalier

I 2008 avga mannen en tilståelse i en dom i Salten tingrett.

Fra rettspapirene går det frem at han erkjente at han bestilte doping fra Kina. Mannen mottok stoffet i postpakker a 100 gram og betalte mellom 5 og 10 000 kroner. Han erkjente også at han hadde solgt flere typer doping.

I retten forklarte mannen at han i forbindelse med importen av dopingmidlene, følte press fra en person han ikke ønsket å oppgi navnet på. Personen skal ha bedt ham om å selge dopingmidler lokalt.

SE BILDER: Kroppsbygger hadde dopingfabrikk i kjelleren

SE BILDER: Trykket hundretusenvis av piller i garasjen

Påtalemyndigheten la ned påstand om fengsel i 1 år og tre måneder, hvor seks måneder ble gjort betinget. Salten tingrett fastslo imidlertid at mannen skulle sone 1 år, hvorav fire måneder ble gjort betinget.