Politimann skadd med stikkvåpen

Ble skadet under pågripelse i Stjørdal.

Saken oppdateres.

Politiet fikk melding fra en institusjon i Stjørdal om at en person var truende overfor personalet klokken 18.41 fredag kveld. Flere politipatruljer ble sendt til stedet.


 

- Det var åpenbart at mannen, som bor på institusjonen, måtte tas hånd om, sier operasjonsleder Kjetil Mollan ved politiets operasjonssentral i Nord-Trøndelag.

LES OGSÅ: Polititeori: Mistenker at ei kvinne fra Namdalen ble holdt fanget i egen bolig

Behandlet av lege

Det var da mannen skulle pågripes at mannen angrep politifolkene. Han skal ha spyttet en av polititjenestemennene i ansiktet og stukket en annen med et stikkvåpen.

- Under pågripelsen ble en tjenestemann skadd. Han er blitt sjekket og behandlet av lege ved legevakta på Stjørdal, sier Mollan.

LES OGSÅ: Varetektsfengslet i fire uker etter trusler

Han vil ikke gå inn på hva slags stikkskader det er snakk om, men bekrefter at det er flere stikk. Det er ikke snakk om livstruende skader og vedkommende er oppegående og blir nå avhørt som fornærmet etter voldsepisoden, og fulgt opp i tråd med politiets instruks.

- Hva slags våpen ble brukt?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier operasjonslederen.

Flere vitner

Mollan opplyser at mannen nå blir tatt hånd om av helsepersonell.

- Han har status som siktet, etter å ha angrepet en polititjenesteperson og forulempet en annen ved å spytte ham i ansiktet, sier han.

LES OGSÅ: - Dette er en veldig stygg sak

Flere personer var vitne til det som skjedde. Både politifolk og ansatte ved institusjonen der mannen bor.

Politiet vil nå etterforske episoden på vanlig måte, sier Mollan.

- Det vil bli foretatt avhør og det skal også gjøres kriminaltekniske og taktisk etterforskning, sier operasjonslederen.

På forsiden nå