Adressa-bygget på Nordre er solgt

Boligutleier har kjøpt Adresseavisens bygg i Nordre gate.

Stiftsstaden hvor Ketil Wiik Johnsen (i midten) er hovedeier sammen med Lasse Høyem, har kjøpt Nordre gate 1-3 av Polaris Media for 44, 25 millioner. Til høyre finansdirektør Per Olav Monseth i Polaris Media og finansdirektør Petter Arnstad i Stiftsstaden til venstre. 

Saken oppdateres.

Adresseavisens eier, Polaris Media, har solgt Nordre gate 1 og 3 til selskapet Stiftsstaden Nordre Gate AS for 44,25 millioner kroner.

Det er eiendomskonsernet Stiftsstaden som eier nystiftede Stiftsstaden Nordre Gate AS, og skal selv flytte inn i deler av kontorlokalene i eiendommen, forteller medeier og investeringsdirektør i Stiftsstaden, Ketil Wiik Johnsen.

- Vi ønsker å bli mer synlig for leieboerne våre. Vi har 600 leietakere i Trondheim, og har i tillegg en portefølje i Bergen som styres herfra. Vi ønsker å samle ressursene og rigge for videre vekst, sier Johnsen.

LES PÅ PLUSS: Tanum åpner ny bokhandel i Trondheim

Berlin - Hitra

Stiftsstaden er også største eier i en eiendomsportefølje på 440 leiligheter i Berlin, og har helt eller delvis eierskap i over 1100 utleieforhold. Konsernet driver også med utvikling av eiendommer i Sør-Trøndelag og på Østlandet. Gjennom Knarrlagsund Invest driver Stiftsstaden i tillegg med eiendomsutvikling og -forvaltning, byggevareforretning, dagligvarebutikk, snekkerselskap, restaurant, marina og overnatting på Hitra.

LES OGSÅ: Frati flytter til nye lokaler

Forsøkt solgt lenge

I første etasje i Nordre gate 1 åpner bokhandlerkjeden Tanum sin første butikk i Trondheim onsdag denne uka. I første etasje i nummer 3 leier frisørkjeden H2 lokaler. Adresseavisen leier i dag kontorlokaler i andre etasje i Nordre gate 1-3. Etter salget til Stiftsstaden skal avisa flytte til tredje etasje, og leie lokaler her frem til Adresseavisen i løpet av sommeren flytter fra Heimdal til det nye Adressabygget, som er under bygging i Verftsgata 2 ved Bakke Bro.

Polaris Media har i ett års tid forsøkt å selge de to eiendommene med en prisantydning på 40-45 millioner kroner. Finansdirektør Per Olav Monseth i Polaris Media er fornøyd med prisen på 44,25 millioner kroner.

- Vi er godt fornøyd, prisforventningen var i det sjiktet, sier Monseth.

LES PÅ PLUSS: Her kan det komme 10 000 nye arbeidsplasser

Gevinst på 35 mill.

Salget gir Polaris Media en regnskapsmessig gevinst på omtrent 35 millioner kroner. Gevinsten blir regnskapsført i fjerde kvartal i år. Salget av Nordre gate 1-3 er et ledd i konsernets strategi i å avvikle egen eiendomsvirksomhet. Konsernet har tidligere solgt lokalene Adresseavisen holder til i på Heimdal.

Nordre gate 1 og 3 er bygd henholdsvis rundt 1710 og 1870, men er senere restaurert og bygd om flere ganger. I 1973 flyttet Adresseavisen fra Nordre gate til nye lokaler på Heimdal, etter å ha holdt til i Nordre siden 1925.

LES OGSÅ: Kaster seg inn i julegatestriden

På forsiden nå