Eneboligen i Olav Magnussons vei 26 i Saksvik ble annonsert til salgs med en prisantydning på 6 890 000 millioner kroner. Dagen etter visningene ble den solgt for åtte millioner, 1,1 millione over prisantydningen.

Det er rekordpris i Malvik for en bruktbolig, forteller daglig leder og partner Jan Martin Dahlen i Privatmegleren.

- Det er veldig få boliger av en slik kvalitet i dette området, og det skaper interesse. Den er relativt ny og har fantastisk beliggenhet. I tillegg har vi gjort mye for å nå ut til andre potensielle kjøpere enn bare de lokale. Vi har solgt en del dyre boliger i Malvik de siste par årene, og det er en del som er på utkikk i Trondheim som strekker seg lenger og finner Malvik attraktivt, sier Dahlen.

Dobbeltgarasje og lysthus

Boligen, som er bygd i 2002, har primærrom på 311 kvadratmeter (kvm). I tillegg er det dobbeltgarasje på 65 kvm og lysthus. I sokkelen er det en utleieleilighet på 75 kvm med to soverom og egen inngang. Eneboligen ligger på ei 1,1 mål stor tomt, som ifølge prospektet er skjermet og har «fantastiske solforhold hele dagen gjennom. Her har man også en majestetisk utsikt mot Trondheim by, Trondheimsfjorden og Fosen-alpene, samt Frosta-landet.»

Dahlen forteller at det var rundt 25 personer på fellesvisningene på formiddag og kveld tirsdag, og 12 personer på privatvisninger i forkant.

- Ventet på mulighet

Seks budgivere var med i budrunden.

- I hovedsak var det barnefamilier som var interessert og en del som bor i godt i området i dag, men som vil ha det lille ekstra. Det er flere som har sittet og ventet på slik mulighet, som sjelden dukker opp. I tillegg var det folk som bor i mindre boliger i Trondheim, og som ser at Malvik har kommet nærmere med bedre veier, sier Dahlen.

Han avviser at han bommet og satte en for lav prisantydning.

- Dette er en type bolig som selges sjelden, og da er det ikke enkelt å sette pris. Det var flere meglere som sa i underkant av sju millioner, sier Dahlen.

- Trondhjemmere øker priser

Han forteller at interessen for boliger i Malvik fra folk som bor og jobber i Trondheim er med på å øke prisene i Malvik.

- Det er få boliger for salg, særlig i enebolig- og familiesegmentet. Ofte er det boliger som ikke er i god nok stand for en del. Særlig de om kommer fra Trondheim og utvider søket til Malvik, fordi det sentrumsnære og Ranheim har blitt for dyrt for dem, er villige til å by ekstra for boliger utenfor Trondheim, sier Dahlen.

Fra eneboligen er det utsikt mot Trondheim by, Trondheimsfjorden, Fosen-alpene og Frosta. Foto: PRIVATMEGLEREN