Følg fylkesmannens forslag til kommunestruktur direkte

Tvang eller ikke - nå får kommunene i Trøndelag svaret

Malvik til Trondheim? Oppdal og Rennebu slås sammen? Hva med Stjørdal og småkommunene rundt? Her får du svaret direkte.

Saken oppdateres.

Fylkesmennene i både Nord- og Sør-Trøndelag presenterer i formiddag sitt forslag til kommunestruktur i fylket. Sammen med NRK sender Adresseavisen direkte fra Suhmhuset i Trondheim fra klokka 09.55. Klokken 10.00 skal Inge Ryan, Fylkesmannen i Nord-Trøndelag legge frem sitt forslag, mens det klokka 10.30 er Brit Skjelbreid, Fylkesmannen i Sør-Trøndelag sin tur.

Det er Odd Rune Wolden fra NRK og Harry Tiller fra Adresseavisen som er programledere.

Spår tvang

Geir Vinsand i Nivi Analyse er ekspert på kommunereformen, og sa til Adresseavisen torsdag at han tror fylkesmennene i Nord- og Sør-Trøndelag vil foreslå at Stortinget bruker tvang for å kutte antallet trøndelagskommuner.

– Jeg forventer at både fylkesmannen i Nord- og Sør-Trøndelag vil komme med en todelt tilrådning der de snakker om hva som bør skje på kort sikt, men også argumentere for en regionkommunemodell på lengre sikt, sier Vinsand i Nivi Analyse.

Vinsand spår at Fylkesmannen i Sør-Trøndelag vil ha en langt tøffere tilnærming i sin tilrådning enn det Fylkesmannen i Nord-Trøndelag vil ha.

– Det vil komme forslag om vedtak om nye kommuner. Disse tror jeg vil komme til å gå på tvers av folkemeningen og hva kommunene selv har vedtatt, sier han.

LES OGSÅ: Støre vil stoppe Sanners reform

LES OGSÅ: Derfor kan reformen bli en fiasko (Kommentar)

LES OGSÅ: Nekter å gi seg i kampen om folkeavstemning i Malvik

LES OGSÅ: Malvik blir stående alene

På forsiden nå