Mye tyder på at partene er blitt enige om et erstatningsbeløp, og at politikerne skal vedta eller forkaste forliket.

Men partene forholder seg tause før formannskapsmøtet. Line Sommer Hoels prosessfullmektig, advokat Christian Lundin, sier han ikke ønsker å gi noen kommentar før etter at saken er politisk behandlet.

- Vi er i dialog og er innstilt på forlik, slik vi har vært hele tiden, understreker Lundin.

Malvik kommunes prosessfullmektig, advokat Bjørn M. Brauti, skriver i en tekstmelding at partene forhandler.

Satte av 7,6 mill kr

Formannskapet ble innkalt på torsdag, men sakspapirene blir ikke delt ut før på møtet i ettermiddag.

På siste møte i kommunestyret i Malvik ble det satt av en pott på til sammen 7,6 millioner kroner til dekning av ressurskrevende brukere samt erstatning. Det er ikke redegjort nærmere for hvilken erstatning som er tenkt, men det er nærliggende å tro at det dreier seg om mobbesaken.

Politikerne har tidligere gitt rådmannen fullmakt til å forhandle om erstatning i mobbesaken. Men det er vanlig at politikerne skal ta stilling til det beløpet partene har forhandlet seg frem til.

Har fått 1,6 mill kr

Tidligere i år har kommunen utbetalt en såkalt barneerstatning til Sommer Hoel på 1,6 millioner kroner. Den er ment å dekke menerstatning og inntektstap.

Advokat Lundin har på vegne av fornærmede fremmet et erstatningskrav på ti millioner kroner, med fratrekk for 1,6 millioner kroner. Pengene er ment å dekke menerstatning, påført inntektstap, fremtidig inntektstap, pensjonstap, manglende hjemmearbeidsevne, påførte utgifter, fremtidige utgifter, tilpasning av bolig og skatteulempe.

Rettskraftig dom

I en rettskraftig dom fra Sør-Trøndelag tingrett går det frem at 26 år gamle Line Sommer Hoel på ungdomsskolen i Malvik ble utsatt for trakassering, dytting, utfrysing og grove nedsettende kommentarer. På nyåret i år ble en varslet anke til Frostating lagmannsrett trukket av formannskapet.