Her stemmer de for siste gang

Nå er fylkestinget i Sør-Trøndelag historie.

Stemmer for siste gang. Fylkestinget i Sør-Trøndelag avsluttet sitt siste vanlige møte, på Røros onsdag, med å stemme over utbedring av Flatvalvegen og Nerskogvegen.  Foto: Jens Petter Søraa

Saken oppdateres.

- Det er selvfølgelig litt vemodig, men det overdøves av gleden i vedtaket i fattet på Stiklestad 27. april i fjor, da vi vedtok å slå sammen de to trøndelagsfylkene. sier fylkesordfører Tore O. Sandvik i Sør-Trøndelag.

LES OGSÅ: Beskyldte Sandvik for å komme med «fake news»

Dene uken møtes fylkestingene i Nord- og Sør-Trøndelag begge på Røros. Onsdag er satt av til separate møter for hver av fylkestingene. Torsdag er det møte i fellesnemda, som består av medlemmene i begge fylkestingene.

LES OGSÅ: Kranglet om Brøset i ti år - nå skal sykehuset kjøpes ut for 275 millioner kroner

Når fylkestingene igjen møtes i oktober er det for å konstituere fylkestinget i Trøndelag.

- Dette er jo et kapittel som slutter nå. Det har vært mange flinke folk med her, så dette er på en måte en siste kveld med gjengen, sier Sandvik til Adresseavisen onsdag ettermiddag.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) foran fylkestinget i Sør-Trøndelag like før det siste møtet heves onsdag.  Foto: JENS PETTER SØRAA

 

Også Høyres Henrik Kierulf, som har sittet i fylkestinget siden 2007, kaller det vemodig at fylkestinget i Sør-Trøndelag er historie. I likhet med Sandvik snakker han om at han er glad for sammenslåingen av de to trøndelagsfylkene. Han viser til at Trøndelag på mange måter viser vei også i dette.

LES OGSÅ: Vil redusere nattbussprisen for studentene i Trondheim

- Jeg forventer at nye Trøndelag er i stand til å løse oppgavene på en bedre måte enn fylkeskommunene har greid så langt. Vi må ha en tydelig satsing på samferdsel og utdanning. Så handler det om å legge til rette for å bygge en region med slagkraft og konkurransekraft. Næringsutvikling står sentralt i dette når vi skal utnytte våre felles fortrinn, sier Kierulf.

På forsiden nå