Oppdalstrio kjøper Oppdal turisthotell

Steinar og Siri Mette Furnes, Erik Sæther og Rune Skreen kjøper Oppdal turisthotell av Lars Wenaas og overtar hotellet 1. januar 2018. Rune Skreen blir hovedaksjonær i eiendomsselskapet.

Steinar Furnes (f.v.), Siri Mette Furnes og Erik Sæther er de nye hotellvertene ved Oppdal turisthotell. De har kjøpt hotellet sammen med Rune Skreen.   Foto: privat

Saken oppdateres.

De nye eierne vil bruke november og desember til renovering av hotellrom, kjøkken, restaurant og møterom. Hotellet vil gjenåpne med ordinær hotelldrift fra januar 2018 og vil baseres på helårsdrift.

- Vi har god tro på at det er plass for nok et helårsdrevet hotell i Oppdal og viser til den positive veksten i Oppdal de senere år. Økning i ferie og fritidsturisme både nasjonalt og internasjonalt, samt stigende arrangementstrafikk gir gode grunner til optimisme for utvikling her i Oppdal, sier Erik Sæther, som blir hotellvert sammen med Steinar og Siri Mette Furunes.

Alle tre har lang erfaring fra hotell- og reiselivsbransjen i Oppdal. De nye eierne vil investere mye tid og ressurser for å skape et hyggelig møtepunkt i Oppdal og ser beliggenheten ved jernbanen og ved E6 som meget fordelaktig.

LES MER: Dette sier turistene om Trondheim i sosiale medier

Lagt ut for 30 mill.

Det ble for vel to uker siden kjent at hotellet var solgt, men først onsdag ble det kjent hvem kjøperne var. Også kjøpesummen har vært en godt bevart hemmelighet. Turisthotellet skal ha vært lagt ut for salg med en prisantydning på over 30 millioner.

- Vi har blitt enige om å ikke oppgi summen, men vi er fornøyd og det er vel også selger ettersom salget er gjennomført, sier Sæther, som har vært direktør i fem år ved Skifer hotel. Nå sier han opp, og satser på turisthotellet som både han og Furnes har jobbet med i mange år.

- Erik har gjort en god jobb for Skifer, og jeg ønsker ham lykke til videre. Nå har turisthotellet vært delvis åpent, men jeg regner med at de nye eierne gjør noe mer med hotellet, sier medeier i Skifers eiendomsselskap, Bjørn Ove Ansnes, som gratulerer de nye eierne.

- Lokalt engasjement og eierskap er bra. Det har skjedd mye i reiselivet i Oppdal de siste årene. Neste år blir det uterestaurant ved Skifer. Oppdals nye sentrum framstår bare bedre og bedre. Det går riktig vei, sier Ansnes.

Legger leiligheter på is

- Hvordan går det med utbyggingen av Skifer med de nye utleieleilighetene?

- Foreløpig har vi lagt leilighetsplanene på vent. De vil realiseres først når sentrum er ferdig opparbeidet. Det var ikke nok kjøpere som tegnet seg til å starte byggingen, men vi kommer nok tilbake med dette senere, sier Ansnes.

LES MER: Oppdal er en av Norges aller beste kommuner

Mareritt for Wenaas

Turisthotellet har vært et mareritt for Lars Wenaas og hans folk siden Wenaasgruppen kjøpte Oppdal Booking i 2011. Det ble umiddelbart mye uro blant de ansatte, som også førte til flere runder i retten med tidligere ansatte. I september 2013 stengte Wenaas hotellet. Øivind Carstens har leid hotellet som eventhotell, og hotellet fungerte også som et akuttmottak for asylsøkere.

Turisthotellet er i dag på 75 rom, 35 av dem i det opprinnelige skiferbygget, 40 i tilbyggene som alle ble renovert i 2013.

Dovrebanen kom til Oppdal i 1921 og ble starten på en turistboom til Oppdal. Hotellet ble opprinnelig åpnet i 1924, etter at restauranten først ble tatt i bruk i juni 1923. Hotellet kostet i sin tid 1,22 millioner kroner å bygge, og var et staselig hotell for tiden med både varmt og kaldt vann på alle rom.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå