Sør-Trøndelag tingrett fant det i november bevist at en 27 år gammel mann fra Melhus drepte vennen Råger Holte (38) med over 100 knivstikk. Han ble dømt til 15 års forvaring, men anket drapsdommen til Frostating lagmannsrett. Ankesaken starter mandag.

Retten avgjør senere

Advokat Arve Opdahl, en av tiltaltes forsvarere, opplyser at klienten fortsatt nekter straffskyld for drap. I forbindelse med ankesaken har forsvarerne bedt retten om at det gjennomføres en befaring i boligen hvor Holte bodde og ble drept på Ler.

- Vi har bedt om befaring fordi vi mener det vil gjøre det lettere for dommerne og lagretten (juryen journ.anm.) å vurdere det som har med huset å gjøre, når de har sett det, sier Opdahl.

Statsadvokat Per Morten Schjetne, opplyser at lagmannsretten har satt av tid til befaringen mandag 12. februar, men om dette blir gjennomført, vil retten ta stilling til underveis i saken.

Uklart om han vil gi forklaring

Da straffesaken gikk i tingretten, ville ikke den drapstiltalte mannen forklare seg i retten. Som følge av dette måtte statsadvokaten lese opp hundrevis av sider med politiavhør.

- Vil tiltalte forklare seg i retten denne gangen?

- Det er ikke avgjort ennå, men han har avgitt 200 sider med politiforklaringer, så han føler at han har gitt sin versjon av denne saken, sier forsvarer Opdahl.

Det var på formiddagen onsdag 25. januar i fjor at Holte ble funnet død i sin bolig på Ler. Det ble raskt klart at han var drept.

Hevder kameraten var i live

Politiet iverksatte en svært omfattende drapsetterforskning som resulterte i drapssiktelse og tiltale mot Holtes kamerat. Ingen var vitner til ugjerningen - noe som preget straffesaken i tingretten. Mye tid ble brukt på de kriminaltekniske undersøkelsene, som politiet gjorde i etterkant av drapet. Dette ble også sentrale bevis for retten, gikk det frem av dommen.

Den tiltalte har i politiavhør erkjent å ha slåss med Holte natt til tirsdag 24. januar, men har hele tiden hevdet at kameraten var i live da han forlot boligen litt før klokken 08.00 tirsdag morgen. Forsvarerne brukte mye av sin vitneførsel tingretten på å belyse aktiviteten ved huset etter at 27-åringen hadde dratt. Forsvarer Opdahl, opplyser at dette også blir sentralt for dem i ankesaken.

LES FLERE SAKER OM DRAPSSAKEN HER

Ankesaken mot 27-åringen, som er tiltalt for drapet på Ler, starter i Frostating lagmannsrett på mandag. Her statsadvokat Per Morten Schjetne (t.v.) sammen med forsvarerne Christian Wiig (t.v.) og Arve Opdahl fra straffesakens første runde i tingretten. Foto: Pål E. Solberg