- Aksjonene ble påbegynt på tirsdag denne uken, sieretterforskningsleder Kjetil Ravlo ved Verdal Lensmannskontor til adressa.no.

Han bekrefter at seks personer er pågrepet. Det dreier seg om fem menn og en kvinne som politiet mener tilhører et dopingmiljø på Innherred.

Fremstilles for fengsling

To av de seks som ble pågrepet, ble fredag for- og ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling i Inntrøndelag tingrett.

- Det er to menn. De er i 20 og 30-årene, sieretterforskningsleder Ravlo.

Retten bestemte at den ene mannen, en 28-åring fra Nord-Trøndelag, skal sitte i varetekt i fire uker, de to første ukene i fullstendig isolasjon. Aktørene i rettsmøtet ble også ilagt taushetsplikt.

28-åringens forsvarer Tore Welde skriver i en tekstmelding til adressa.no at han ikke kan kommentere fengslingmøtet, eller hvorvidt klienten hans erkjenner straffskyld på grunn av taushetsplikten.

Litt senere på fredag bestemte Inntrøndelag tingrett at en 38 år gammel mann må fire uker i varetekt, hvorav de to første er i fullstendig isolasjon. Hans forsvarer, advokat Aasmund Olav Sandland, vil heller ikke kommentere fengslingen og viser i likhet med Welde til taushetsplikten

Ifølge aktor, politiadvokat Silje Årstadvold Valstad, er det bevisforspillelsesfare som lå til grunn for fengslingsbegjæringen. Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på bakgrunnen for dette.

- Det vil jeg ikke kommentere konkret, sier hun til adressa.no.

Stammer fra Operasjon Gilde

Tollvesenet hjalp politiet med aksjonene. Mennene som ble fremstilt for varetektsfengsling, er ifølge Ravlo kjent for politiet fra tidligere. De to er siktet for grov befatning med dopingmidler. Siktelsene mot de fire andre, som ble løslatt etter avhør, er ikke kjent.

Saken ble først omtalt av Trønder-Avisa fredag morgen.

Pågripelsene i Nord-Trøndelag har sammenheng med Operasjon Gilde. I over ett år har politiet i Sør-Trøndelag ledet det som har blitt Europas største dopingetterforskning (se faktaboks).

- Dette kommer som følge av Operasjon Gilde, sier Ravlo.

Før aksjonene denne uken var 98 personer siktet. I tillegg til de seks personene på Innherred, ble en lærer pågrepet i Bodø onsdag. Læreren fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett fredag.

Har gjort beslag

Politiet er i en tidlig etterforskningsfase, og ønsker ikke å gå ut med opplysninger. Det er imidlertid foretatt ransaking av flere lokaler knyttet til personene som er pågrepet.

- Vi har gjort beslag i saken, bekrefter Kjetil Ravlo.

SE BILDER: Kroppsbygger hadde dopingfabrikk i kjelleren

SE BILDER: Trykket hundretusenvis av piller i garasjen

Etterforskningslederen vil ikke si hva slags beslag som er gjort.