Tirsdag førte en kontroll i Orkdal til flere anmeldelser i forbindelse med kjøring med tilhenger. Kontrollen ble gjennomført på dagtid i områdene rundt Orkanger sentrum og i Fannrem.

- Vi gjennomførte kontrollen med et spesielt fokus på bruk av bilbelte og det biltekniske hos lette kjøretøy, opplyser fagleder Jan Ivar Moen for utekontrollen i Statens vegvesen i Sør-Trøndelag.

- Dårlig sikret i alle retninger

Flere bilister med tilhengere ble kontrollert, og en av bilførerne ble anmeldt for manglende lastsikring.

- Det var et eksempel på hvordan det absolutt ikke skal være. Plankene sprikte utover sidene av tilhengeren, og lasten var sikret dårlig i alle retninger, forklarer faglederen.

I tillegg var plankene lastet for tungt i bakre ende av hengeren, noe som kan føre til et ustabilt kjøretøy.

- Her var det fare for at lasten skulle falle av, samt at kreftene som løfter opp hengerfestet kan være direkte farlig i høye hastigheter, sier Moen.

For stor tilhenger

Tre personer ble også anmeldt for manglende førerrett for tilhenger.

- I tre tilfeller hadde ikke bilistene den rette kompetansen for å kjøre med stor tilhenger. Tilhengere av en viss størrelse krever enten førerkort klasse B96 eller BE.

Under kontrollen fikk også tre bilister gebyr for manglende bruk av bilbelte.

Adressa.no har mottatt mange tips og bilder av usikret, farlig eller merkelig last på midtnorske veier.  Send dine tips til   webred@adresseavisen.no   og les et utvalg av tidligere artikler her:

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter