- De har bedt om å få møte meg, og når det pågår en slik debatt i offentligheten, synes jeg det er interessant å høre deres versjon av saken, sier Per Sandberg, stortingsrepresentant og nestleder i Frp.

I morgen, lørdag, møter Sandberg de tre iranske doktorgradsstipendiatene som nylig fikk avslag på sine søknader om opphold i Norge, mer enn et halvt år etter at de hadde begynt på studiene i Norge.

Instituttleder Jostein Mårdal ved NTNU har kalt vedtaket en personlig tragedie for studentene.

Les også: Støtte til utviste iranere

- Urimelig

Grunnen til avslaget er internasjonale regler som skal hindre at Iran får tilgang til kunnskap som kan bidra til utvikling av masseødeleggelsesvåpen. Det er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som vurderer om kunnskapen studentene får, kan misbrukes.

Sandberg avviser at han gjennom møtet ønsker å hjelpe studentene til å få bli i Norge.

- Som enkeltpolitiker kan ikke jeg overprøve PSTs beslutning og stoler på den, men jeg er opptatt av at saksbehandlingstiden i UDI er for lang, og jeg synes det er urimelig at at skal gå an å komme så langt i studiene uten at oppholdstillatelse er i orden. Etter PSTs vurdering burde ikke studentene vært her i utgangspunktet, sier Sandberg.

Les også: Demonstrerer mot utvisningen av iranere

Lang saksbehandlingstid

Han er kritisk til dagens lange saksbehandlingstid i UDI.

- Vi arver et etterslep på saksbehandlingen fra den tidligere regjeringen. Jeg ønsker å bruke studentenes erfaringer til å se på hvordan strukturen kan bedres, og få innspill på hvordan kommunikasjonen fungerer mellom utdanningsinstitusjoner, UDI og PST.

Studentenes avslag på opphold er blitt anket.