- Folk rundt meg sier «Farmen-effekten» vil være død og begravet når valget kommer. Men jeg tror jeg drar fordeler av at jeg fikk vise hvordan type jeg er i «Farmen». At folk fikk se at jeg er en som ønsker å samarbeide, sier Finn Olav Odde til adressa.no.

Av en enstemmig nominasjonskomité i Ørland Senterparti er han innstilt som partiets ordførerkandidat på deres listeforslag, skriver Fosna-Folket, som først omtalte saken.

Det er nominasjonsmøtet som vil avgjøre om han blir ordførerkandidat. De vil ha møte neste tirsdag.

- Jeg håper jo at lista blir slik den er nå, så blir det opp til folket om de vil ha meg som ordfører, sier Odde til adressa.no.

Vil jobbe for samarbeid

Han beskriver seg selv som en ordfører som vil være god og snill, og sier at han ønsker å få bedre samarbeid mellom posisjon og opposisjon.

- Jeg håper gode ideer kan bli tatt vare på, uavhengig av hvem som fremmer dem, slik at vi kan nå et felles mål sammen, istedenfor å krangle sammen, sier Odde, før han legger til en setning du kanskje har hørt før:

- Jeg håper vi kan dra lasset i lag.

Tror ikke på «Farmen-effekt»

Det er Oddes partikollega og sittende ordfører Hallgeir Grøntvedt som leder nominasjonskomiteen i partiet. Han har selv sagt at han ikke ønsker å fortsette som ordfører etter valget.

Til Fosna-Folket sier Grøntvedt at han ikke har hatt noen «Farmen-effekt» i tankene når de skulle komme frem til den beste ordførerkandidaten.

- Vi har landet på Finn Olav Odde ut fra hans egenskaper. Han er veldig engasjert, og opptatt av å gjøre det som er til beste for ørlands-samfunnet, sier Grøntvedt til avisa.

- God ordfører

Odde avviser at han brukte «Farmen» med tanke på valget i kommunen.

- Da jeg deltok i «Farmen» visste jeg ikke at Grøntvedt ville trekke seg. Jeg synes han er en god ordfører, og ble overrasket da han sa at han ikke ville stå på lista. Og etter dette sa jeg at jeg kunne tenke meg å stå øverst på lista, forklarer Odde.