Kvinnen som tok bildet av bilen, sier til Adresseavisen at hun først ikke tenkte over da det hun så at bilen hadde en madrass på taket.

- Men så så jeg jo at de holdt den på plass ved at passasjeren og sjåføren hadde en hånd hver ut vinduet og holdt den fast, sier kvinnen.

Hun ble liggende bak bilen i to-tre minutter mens de kjørte oppover Brøsetvegen.

Les også: Veiinspektørenes skrekkhistorier

Glapp taket flere ganger

- De kjørte veldig sakte. Det var ikke noe vinglete kjøring, men det var flere ganger de holdt på å miste taket da de kjørte over fartsdumper, sier kvinnen.

Hun forsøkte å ringe politiet mens hun lå bak bilen med madrassen.

- Jeg tok et bilde og forsøkte å ringe politiet, men innen jeg kom gjennom hadde bilen tatt av fra veien.

Les også: Se den vanvittige forbikjøringen på E6

- Må være et overmenneske

- Dette er potensielt livsfarlig hvis han må bråbremse, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen ved Trøndelag politdistrikt til Adresseavisen.

- Du må være et overmenneske for å klare å holde igjen madrassen ved en bråbremsing, det klarer du rett og slett ikke, utdyper han.

Hollingen sier bilen helt klart ville blitt stoppet av politiet om de hadde kommet over den, og at førerkortbeslag hadde vært det sannsynlige utfallet.

- Vi har blitt tipset om flere slike hendelser,tidligere blant annet gjennom media, men dessverre så er det ikke alltid vi får stoppet dem.

Adressa.no har mottatt mange tips og bilder av usikret, farlig eller merkelig last på midtnorske veier.  Send dine tips til   webred@adresseavisen.no   og les et utvalg av tidligere artikler her: