Kommunikasjonsrådgiver Christopher Griffiths i Skanska bekrefter at det tirsdag ettermiddag var en arbeidsulykke på en byggeplass ved Kalvskinnet campus i Trondheim der NTNU er fremtidige leietakere.

Falt i en sjakt

- Det vi vet er at det var en person som falt gjennom et ventilasjonshull i gulvet i tredje etasje i bygget. Vi har ingen sikre observasjoner fra noen som har sett det, kun forklaringen til mannen som falt, forteller Griffith. Mannen som falt skal selv ha ringt etter hjelp for å bli hentet ut fra bygget. Nødetatene ble tilkalt og det ble gitt legesjekk på stedet.

Ingen alvorlige skader

- Han var ved bevissthet og kunne gå selv. Han hadde heller ingen alvorlige ytre skader, kun skrubbsår, men ble kjørt til St. Olavs Hospital for nærmere sjekk.

Skanska har satt i gang en intern gransking av hendelsen, og de andre ansatte på byggeprosjektet ble informert om det som hadde skjedd i et allmøte.

Vurderer gransking

- Vi har også vært i kontakt med Arbeidstilsynet som nå vil vurdere om de skal igangsette egen gransking. Det vil også bli et nytt møte i morgen for dem som ikke var på jobb i ettermiddag der vi informerer om hva som har skjedd, sier Griffith.

Mannen som falt er ansatt hos en av Skanskas underleverandører, Norsk renholdsservice NRS, og drev med ryddearbeid da ulykken skjedde.