Blir Venstres frontfigur i Trondheim

Erling Moe blir Jon Gunnes' etterfølger som kommunalråd i Trondheim for Venstre.

Erling Moe (V)  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Det bestemte bystyregruppa til Venstre mandag ettermiddag.

- Det er hyggelig at bystyregruppa ga meg tilliten, og jeg ser med forventning til å ta fatt på en spennende jobb. Byen er i kraftig forandring, og det skjer veldig mye. Byutvikling, kollektivtrafikk, Nyhavna, boliger, ja det er masse som skjer, og det gleder jeg meg til å bli med på. Jeg føler meg priviligert, sier han.

Det sto mellom tre, men det ble altså Moe som blir ny kommunalråd etter at Gunnes havnet på Stortinget. Moe tiltrer offisielt 1.oktober.

LES OGSÅ: Dette er det verste Moe har sett av valgkampvideoer

Domstoladministrasjonen

Til daglig jobber Moe som kommunikasjonsdirektør i Domstoladministrasjonen, men tar nå permisjon fra stillingen til høsten 2019.

-Det er klart det er litt kjipt etter at jeg har vært der i 15 år. Men nå har jeg ambisjoner om å være med i politikken for fullt. Jeg er innstilt på å kjøre kampen videre fra 2019, og vil stille som Venstres ordførerkandidat, sier han.

Drahjelp

Tross det han kaller regjeringsutfordringer mener han det ligger til rette for et nytt godt kommunevalg i Trondheim om to år.

- Vi fikk 5,1 prosent nå, og har for første gang på over 30 år en stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag. Det gir oss inspirasjon og ikke minst en annen tyngde nasjonalt. Den drahjelpen skal vi jeg og Venstre utnytte her, sier han.

Moe har vært aktiv i byutviklingsspørsmål og skolepolitikk, og har sittet som leder av kulturkomiteen i en periode.

LES OGSÅ: - En fryktelig dårlig idé pakket inn i et moderne begrep

Rask avgjørelse

Gunnes fortsetter inntil videre i bystyret. Ifølge Moe ble det raskt enighet mellom ham, Lucie Katrine Sunde-Eidem og Trond Åm om hvem som overtok Gunnes' plass.

- Det var en ryddig og grei samtale, og vi brukte ikke lang tid på avgjørelsen. Det var også meg det passet best for, sier Moe.

På forsiden nå