Mye ros etter festgudstjenesten i Domen

Lovordene står i kø etter festgudstjenesten for 500-årsjubileet for reformasjonen i Nidarosdomen tirsdag kveld. Blant dem som roste markeringen var kongen og kronprinsparet.

- De kongelige ga uttrykk for at det hadde vært en flott gudstjeneste, sier preses Helga Byfuglien, som fulgte de kongelige ut av Nidarosdomen etter 500-årsmarkeringen for reformasjonen.  Foto: richard sagen

Saken oppdateres.

Uttrykk som «mektig», « fantastisk» og «flott» går igjen om den tv-sendte reformasjonsmarkeringen.

Preses Helga Byfuglien fulgte kong Harald og kronprinsparet ut av kirken etter gudstjenesten og tok  også farvel med kronprinsparet, som reiste rett videre til Værnes.

- De kongelige ga uttrykk for at det hadde vært en flott gudstjeneste og en fin markering av reformasjonsjubileet. Det tror jeg de fleste som fulgte gudstjenesten syntes, sier Byfuglien.

LES OGSÅ: Feiret reformasjonsjubileet med hellig dans i Domen

LES OGSÅ: Dronning Sonja avlyser tirsdagens besøk i Trondheim

- God og verdig markering av reformasjonsjubileet

- Dette var en veldig god og verdig måte å markere reformasjonsjubileet på. Jeg er full av beundring for den jobben som er gjort av forberedelser og den veldige gode gjennomføringen. Jeg vil takke preses for en solid preken, og jeg er også takknemlig på egne vegne for at jeg fikk lov til å mervirke, sier den katolske biskopen Bernt Eidsvig, som ledet trosbekjennelsen under gudstjenesten.

To av partilederne på Stortinget, Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet og Knut Arild Hareide fra Kristelig Folkeparti, var også til stede i Nidarosdomen.

LES OGSÅ: Feirer reformasjonsjubileet med festgudstjeneste i Nidarosdomen

Kronikk: Alle vi som arvet Luther

Gahr Støre: - Mektig og vakker gudstjeneste

- En mektig og vakker gudstjeneste. Gudstjenesten skapte en stemning som bare Nidarosdomen er i stand til. Alle de fineste gudstjenestene jeg har vært med på, har jeg opplevd i denne kirken, sier Gahr Støre.

- En veldig flott og verdig gudstjeneste og en fin opplevelse for en begivenhet som preger nasjonen vår. Hvis vi ikke skulle markere reformasjonen, hva skulle vi da markere i kirken? kommenterer Knut Arild Hareide.

LES OGSÅ: Åtte grunner til å like Luther

LES OGSÅ: Trondheim sentral rolle i reformasjonsjubileet

- Preses holdt en fin preken

1. visepresident Eva Kristin Hansen (Ap) syntes markeringen for 500-årsjubileet for reformasjonen var «en veldig flott seremoni» og «en fin opplevelse» - Det er alltid høytidsstemning å være i Domen. Det var det i kveld også, sier Hansen, som synes «preses holdt en veldig fin preken som passer godt inn i vår tid.»

LES OGSÅ:  Kirken feiret Luther og skillet fra staten i Trondheim

LES OGSÅ: Solberg feiret 500-årsjubileum i Nidarosdomen

Ros. - Dette var en veldig god og verdig måte å markere reformasjonsjubileet på, sier den katolske biskopen Bernt Eidsvig, som leder trosbekjennelsen under festgudstjenesten i Nidarosdomen. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Ros. - Dette var en veldig god og verdig måte å markere reformasjonsjubileet på, sier den katolske biskopen Bernt Eidsvig, som leder trosbekjennelsen under festgudstjenesten i Nidarosdomen.  Foto: Richard Sagen

Partiledere. Bare to av lederne av partiene på Stortinget var til stede under festgudstjenesten i Nidarosdomen. Før gudstjenesten hilste KrFs Knut Arild Hareide (t.v.) og Jonas Gahr Støre (A) på hverandre. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Partiledere. Bare to av lederne av partiene på Stortinget var til stede under festgudstjenesten i Nidarosdomen. Før gudstjenesten hilste KrFs Knut Arild Hareide (t.v.) og Jonas Gahr Støre (A) på hverandre.  Foto: Richard Sagen

På forsiden nå