Kystad-saken henlagt etter bevisets stilling

Økokrim skriver i en pressemelding at Kystad-saken, der Ap-politiker Rune Olsø har blitt etterforsket, er henlagt etter bevisets stilling.

Ap-politiker Rune Olsø. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Økokrim startet etterforskning etter Adresseavisens avsløringer om Kystad-avtalen. Fredag er det klart at Økokrim har innstilt etterforskningen, og henlagt saken etter bevisets stilling. De skriver at «en politiker ble etterforsket for å avklare om det er funnet sted straffbare forhold».

LES OGSÅ: Økokrim har startet etterforskning i Kystad-saken

Mistanken gjaldt påvirkningshandel eller korrupsjon knyttet til mannens rolle som konsulent for en utbyggergruppe i 2015. Politikeren var samtidig bystyrerepresentant i Trondheim. Saken har vært etterforsket av Økokrim siden mars i 2017, og er nå henlagt på bevisets stilling.

LES OGSÅ: Skulle betale seks millioner for Ap-toppens bistand

- Økokrim har foretatt en grundig etterforskning, der en rekke vitner har vært avhørt og skriftlig materiale er gjennomgått. Det er politiets oppgave å undersøke om det er begått straffbare forhold. Beviskravet i straffesaker er strengt, og vi har kommet frem til at det ikke er oppfylt i denne saken. Derfor har vi henlagt saken på bevisets stilling, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Rune Olsø: - Henleggelsen var som forventet

LES OGSÅ: Dette mener ordfører Rita Ottervik om henleggelsen

LES OGSÅ: Derfor henla Økokrim Kystad-saken

Her kan du lese dokumentet bak Kystad-henleggelsen i sin helhet

På forsiden nå