I Dokkparken og på Bytorget kan du se flere spennende forslag om hvordan Trondheim kan bli seende ut i år 2050.

Utstillingen er satt sammen av studenter fra NTNU og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), samt parallelle oppdrag utført for Trondheim kommune høsten 2014.

- Vi ønsker å vise fram noen av de spennende forslagene som er laget det siste året til diskusjonen om hvordan byen vår skal utvikle seg. Trondheim er en by i vekst og det er derfor viktig at vi diskuterer hvilken by vi vil ha i framtida og hvordan vi kan få til en miljøvennlig byutvikling, skriver byplanlegger Julie Nordhagen i Trondheim kommune i en e-post til adressa.no.

Fellestrekk

NTNU-studentene og parallelloppdragene tar for seg spørsmålene om hvordan Trondheim skal utvikle seg i framtiden, og de har tatt utgangspunkt i tre ulike vekstscenarier:

  • Byutviklingen konsentreres i sentrumsområdene.

  • Fokuser på fortetting rundt lokalsentre/knutepunkter og nettverket mellom disse

  • Trondheims rolle som et av målpunktene i en regional utvikling

Nordhagen sier at man kan finne noen fellestrekk blant forslagene.

- Man kan finne noen fellesstrekk i virkemidler, som at vi må bygge og bo tettere, satse på sykkel- og kollektivtransport, og få inn sammenhengende grønne områder i byen. Ellers varierer visjonene fra fokus på matproduksjon til forsterking av kunnskapsbyen, byintegrert campus og kunnskapsnæringer, til hvordan bygge nytt i eldre bebyggelse, skriver Nordhagen.

Boligfortetting i Midtbyen

Studentene fra AHO har sett på hvordan Midtbyen blir seende ut i 2050.

- De har laget forslag til hvordan 15 av kvartalene i Midtbyens sørøstre kvadrant kan fortettes med boliger og blandede funksjoner, skriver Nordhagen.

Utstillingen varer fram til 26. mai.