En tipser hevder at Trondheim Parkering benyttet RBK-patriotismen til trøndere til å skaffe seg inntekter torsdag kveld.

Han var én av de 15 som ble bøtelagt under torsdagens kamp på Lerkendal i Trondheim da Debrecen gjestet matta.

- Med 10 000 tilskuere på stadion sier det seg selv at det ikke er 10 000 parkeringsplasser, sier tipseren til adressa.no.

- Blekket sprutet

Ifølge vår tipser gikk parkeringsvaktene rundt Lerkendal og skrev bøter så blekket sprutet torsdag kveld.

- Det oppleves som urettferdig at det skal koste 500 kroner ekstra, når vi stiller opp og støtter Trøndelags fotballag, sier tipseren, som registrerte at flere andre også hadde fått bot.

- Det er håpløst at de går utenfor Lerkendal og skriver bøter mens vi er på kamp.

- Kunne bøtelagt flere

Avdelingsleder Steinar Myhr i Trondheim Parkering KF sier at det er normalt å skrive ut 15 bøter på en kamp med 10 000 tilskuere. Hadde tilskuertallet vært 20 000 ville antall bøter vært mellom 30 og 40.

- Vi kunne skrevet flere bøter, men tok bare de som var trafikkfarlig eller hindret fremkomlighet, sier han.

LES OGSÅ: - Vi ønsker ikke å gi bøter

Alltid tilstede

Myhr sier Trondheim Parkerings mandat er å ivareta sikkerhet og fremkommelighet, enten det er kampdag eller ikke.

- Hvis et hus brenner og vi ikke har vært til stede og gjort jobben vår med tanke på fremkommelighet, da hadde vi fått høre det, sier Myhr.

Han skjønner at folk kan bli frustrert hvis de er sent ute til kamp og ikke finner ledig plass, men det er absolutt mulig å finne parkering, hvis man kommer i god tid.

- For eksempel er det ledig parkering i vårt parkeringshus i Klæbuveien og på NTNU sine parkeringsplasser på slike dager og kvelder, sier han.

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram

Blir sprerret inne

- Vi gjør oss alltid godt synlig i Lerkendal-området den siste timen før kamp i håp om at dette skal virke preventivt og folk velger å parkere lovlig, sier Myhr.

Han sier at dette gjelder ved alle store arrangementer.

- Med så mange biler kan det bli trangt for fremkommeligheten og folk blir sperret inne. Da er det tryggest at vi er der, sier han.

Trondheim Parkering får god hjelp av de som jobber på Lerkendal, ved at de sperrer av områder for å unngå de farligste parkeringene på kampdager.