Det sier Otto Frøseth, styreleder for Trondheim havn IKS.

Opprinnelig sto det 31 personer på søkerlisten da fristen for å søke gikk ut. Men da søkerne ikke fikk medhold i at navnene deres måtte holdes utenfor offentligheten, valgte 14 personer å trekke sine søknader.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

14 søkere trakk seg

- Vi har fått vurdert saken av ekstern advokat, og gjorde en vurdering på hver enkelt søker. Mange har problemer med at det blir offentlig kjent at de søker på en jobb, og mener det kan få konsekvenser for den jobben de er i dag. Etter vurderingen ga vi åtte søkere anledning til å være anonyme, mens de 14 som fikk avslag valgte å trekke søknaden, sier Otto Frøseth.

Styrelederen mener det er vanskelig at aktuelle kandidater ikke vil opprettholde sin søknad når de ikke kan garanteres anonymitet, og legger ikke skjul på at dette er en utfordring når en ny havnedirektør skal på plass.

- Det er flere av dem som valgte å trekke seg som var aktuelle kandidater. Men de ville ikke opprettholde søknaden dersom deres navn ble offentlig kjent. Sånn er det, og det må vi forholde oss til, sier Frøseth.

- Til tross for dette er det fortsatt åtte anonyme navn på denne lista. Hvorfor det?

- Forespørselen om anonymitet er vurdert slik for disse åtte at de oppfyller lovens krav om å forbli anonyme. Det skyldes forretningsmessige forhold. Hadde deres navn blitt offentlig så ville det kunne få konsekvenser for de jobbene de i dag står i, sier Frøseth.

Klart i november

Trondheim Havn har innkalt til styremøte 18. november, og Frøseth satser på at ansettelsesutvalget skal ha en innstilling klar til da.

- Vi står i dag igjen med en liste på åtte navn, og er i ferd med å avslutte intervjurunden med disse åtte nå. Så tenker jeg lista skrumper ned til fem navn om noen dager. Dersom vi rekker det er vi klare til å ansette havnedirektør på neste styremøte. Blir det for travelt så må vi kalle inn til et ekstraordinært møte for å få ansatt den nye sjefen, sier Frøseth.

Søkerne

Foruten åtte anonyme søkere utgjør søkerlista for ny havnedirektør i Trondheim disse personene:

Jostein Lange Bergset, fungerende havnesjef i Florø. Jonas Sjøasæther, styreleder og partner i Maritime House AS, Kristiansund. Håkan Karlsson, Östhammar, Sverige. Alberto Q. Gomez, medeier i Sagagu SA de CV, Brattvåg. Per Wilhelm Saltvedt, daglig leder PCO AS, Hvalstad. Borgar Slørdal, havnekaptein Grenland havn. Bernt Syrstadløkk, Jakobsli. Pål Wikran Vassvik, project manager Helgeland kraft, Mosjøen. Magne Vårvik, daglig leder Vårvika AS, Frosta.