Uttrykk som «mektig», « fantastisk» og «flott» går igjen om den tv-sendte reformasjonsmarkeringen.

Preses Helga Byfuglien fulgte kong Harald og kronprinsparet ut av kirken etter gudstjenesten og tok  også farvel med kronprinsparet, som reiste rett videre til Værnes.

- De kongelige ga uttrykk for at det hadde vært en flott gudstjeneste og en fin markering av reformasjonsjubileet. Det tror jeg de fleste som fulgte gudstjenesten syntes, sier Byfuglien.

- God og verdig markering av reformasjonsjubileet

- Dette var en veldig god og verdig måte å markere reformasjonsjubileet på. Jeg er full av beundring for den jobben som er gjort av forberedelser og den veldige gode gjennomføringen. Jeg vil takke preses for en solid preken, og jeg er også takknemlig på egne vegne for at jeg fikk lov til å mervirke, sier den katolske biskopen Bernt Eidsvig, som ledet trosbekjennelsen under gudstjenesten.

To av partilederne på Stortinget, Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet og Knut Arild Hareide fra Kristelig Folkeparti, var også til stede i Nidarosdomen.

Kronikk: Alle vi som arvet Luther

Gahr Støre: - Mektig og vakker gudstjeneste

- En mektig og vakker gudstjeneste. Gudstjenesten skapte en stemning som bare Nidarosdomen er i stand til. Alle de fineste gudstjenestene jeg har vært med på, har jeg opplevd i denne kirken, sier Gahr Støre.

- En veldig flott og verdig gudstjeneste og en fin opplevelse for en begivenhet som preger nasjonen vår. Hvis vi ikke skulle markere reformasjonen, hva skulle vi da markere i kirken? kommenterer Knut Arild Hareide.

- Preses holdt en fin preken

1. visepresident Eva Kristin Hansen (Ap) syntes markeringen for 500-årsjubileet for reformasjonen var «en veldig flott seremoni» og «en fin opplevelse» - Det er alltid høytidsstemning å være i Domen. Det var det i kveld også, sier Hansen, som synes «preses holdt en veldig fin preken som passer godt inn i vår tid.»

foto
- Dette var en veldig god og verdig måte å markere reformasjonsjubileet på, sier den katolske biskopen Bernt Eidsvig, som leder trosbekjennelsen under festgudstjenesten i Nidarosdomen. Foto: Richard Sagen
foto
Bare to av lederne av partiene på Stortinget var til stede under festgudstjenesten i Nidarosdomen. Før gudstjenesten hilste KrFs Knut Arild Hareide (t.v.) og Jonas Gahr Støre (A) på hverandre. Foto: Richard Sagen