Strandveiparken skal stå ferdig til 22. juni. Da blir det folkefest i parken og tunnelvandring før åpning av Strindheimtunnelen to dager senere.

På toppen av betongdelen av Strindheimtunnelen på Nyhavna har Strandveiparken blitt utvidet betraktelig. Det vil bli plantet over 20 000 planter, fordelt på trær, busker, roser, stauder, løkplanter og klatreplanter.

- Koselig pusterom

- Det har vært en stor vekst ved Nedre elvehavn og Solsiden de siste årene med mange nye boliger. Denne parken vil bli et grønt og koselig pusterom for naboene, forteller Jon Einar Lien i Statens vegvesen til vegvesenets nettsider.

Han har vært med å planlegge parken, og det har ikke manglet på grundighet. Hver eneste lille plante er tegnet inn i planskissene.

Det blir blant annet plantet 154 trær i elleve forskjellige arter. Her blir det plass til spisslønn, mansjurkirsebær, namdalspil og sibirfuru. Den populære løkplanten gullkrokus stellaris vil være svært godt representert med hele 17 200 stykker.

Ballbane og vannspeil

I tillegg til å være en grønn og frodig park, vil den også inneholde en ballbane, torgplass, vannspeil og benker. De nærmeste naboene har fått kommet med innspill til Trondheim kommune og Statens vegvesen. Det vil også gå en gangvei til togplattformen gjennom parken, og en gang- og sykkelvei som fortsetter ned i en ny undergang hvor de myke trafikantene krysser Dyre Halses gate over til Solsiden.

Byggingen av den nye Strandveiparken er en del av veiprosjektet E6 Trondheim – Stjørdal. Arbeidet startet i 2013.

- Våre naboer har stor tålmodighet med at de bor så tett på et anleggsområde. Vi er glade for å kunne bygge en fin park før vi forlater området og starter på nye veiprosjekter andre steder, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen til nettsiden.

Tunnelfesten starter klokka 15.00 søndag 22. juni i Strandveiparken. Da blir det også mulig å få være med inn i Strindheimtunnelen før den åpner 24. juni av statsminister Erna Solberg (H).

Naboer har fått kommet med innspill til parken. Foto: statens vegvesen
Dette vil bli et vannspeil med benker rundt. Foto: statens vegvesen