Utbygging og 2000 nye kvadratmeter samt ombygging av hele tredjeetasje på 10 000 kvadratmeter. 10-15 nye butikker og serveringssteder. Trondos investerer nå 150-160 millioner kroner i sin halvdel av City Syd kjøpesenter.

- Vi har hatt svakere utvikling på City Syd enn markedet for øvrig. Dette blir en revitalisering av senteret på kort sikt samtidig som vi på lang sikt jobber sammen med Trondheim kommune og Storebrand om en større om- og utbygging av senteret, sier seksjonssjef for eiendom og marked i Trondos SA, Jon Magne Elshaug.

Les også: Så mye handler vi for på kjøpesentrene og i Midtbyen

Nedgang i omsetningen

Som Adresseavisen tidligere har fortalt, har City Syd hatt nedgang i omsetningen og mistet kunder til et annet Trondos-eid kjøpesenter, nemlig City Lade som har hatt formidabel omsetningsvekst etter å ha utvidet med 62 nye butikker i 2014.

- Hvordan er det å konkurrere med seg selv?

- Vi ser ikke sånn på det. Vi må ha minst to tanker i hodet samtidig: Utvikle City Syd som best vi kan og videreutvikle Lade ytterligere, sier Elshaug.

Les også: City Syd mister kunder

Les også: Forventer å passere to milliarder i år

Stort nok i 1987

Trondos og Storebrand eier hver sin fysiske halvdel av kjøpesenteret på Tiller. Fasktisk er det to adskilte bygg som utgjør City Syd. Grensen går rett under gelenderet ved Obs! Kafeteria. Nå tar Trondos grep om sin del av senteret og koster på en utbygging de ikke mente var nødvendig da senteret ble bygget på 80-tallet.

- Da City Syd åpnet dørene i 1987 var det Norges største kjøpesenter. Vi syntes ikke det var nødvendig å bygge større handelsareal. Derfor er tredje etasje mot nordøst trykket tilbake noen meter fra ytterveggen fra andre etasje. Der bygger vi nå ut og bygger om hele etasjen, sier Elshaug.

Utbyggingen er den største på senteret siden Hennes & Mauritz-utbyggingen på 90-tallet. Det er avviklingen av Domus interiør for halvannet år siden som satte fart i planene om utbygging. Butikkarealet der møbel- og interiørbutikken holdt til, er ikke blitt utnyttet godt nok etterpå, mener Trondos som nå altså tar store grep.

Les også: Torsdag åpner denne snarveien på Rosten

Åpningsklart i 2017

Trondos vedtok investeringen 20. august og kontrakten med utbygger Betonmast ble signert onsdag morgen.

- De starter prosjektering nå og arbeidet i november. Nyåpning blir i mars 2017, sier Elshaug.

På tide, mener hypermarkedssjef Eilif Gullvåg ved Obs! City Syd.

- Dette har vi ventet lenge på. Det nye arealet er kjærkomment, sier han.

Les også: Forventer trøndersk harryhandel til Storlien for over en milliard

Les også: Møter motstand mot ett Coop i Midt-Norge

Åhléns ut, sport opp

Når det står ferdig skal Obs! Sport flytte opp i tredje etasje, noe som frigjør areal der sportsavdelingen av Obs! Hypermarked er i dag. Totalt vil det bli 15-20 butikker mot dagens fem i tredjeetasjen av senteret. Serveringssteder skal det også bli flere av.

- Med tanke på størrelsen på senteret, har vi for få spisesteder her i dag. Det gjør vi noe med nå og planlegger spisesteder rundt åpningen under glasstaket. Utenfor der blir det butikker, sier Elshaug.

En som imidlertid forsvinner er Åhléns i tredje som har melddelt senteret at de avslutter sin virksomhet utpå nyåret 2016. Årsaken er Åhléns beslutning om å trekke hele kjeden ut av Norge.

Les også: Åhléns legger ned alle butikkene i Norge

Les også: KrF stopper søndagshandel i Trondheim

foto
Trondos' areal på City Syd plusses på med 2000 kvadratmeter og bygges om for totalt 150-160 millioner kroner. Seksjonssjef for eiendom og marked i Trondos SA, Jon Magne Elshaug (t.v.) og hypermarkedssjef ved Obs City Syd, Eilif Gullvåg. Foto: Marianne Tønset
foto
Skissebildet fra ARC Arkitekter viser hvordan de ser for seg uttrykket i plan 3 når ferdig utbygd og oppgradert. Foto: Illustrasjon: ARC arkitekter