- Det er på tide for City Syd å gjøre disse grepene for å holde takten oppe. Ombyggingen er et raust skritt i riktig retning for oss, sier senterleder Finn Dybdalen.

Torsdag 15. september åpner ombygde arealer på City Syd. Det betyr to nye serveringssteder, samt utvidelser, flytting og en ny leietakere inn på senteret. Alt dette i Coop Midt-Norge (tidligere Trondos) sin del av senteret, adskilt fra medeier Storebrand med en grense som går rett under gelenderet ved Obs! Kafé. Ombygging og utbyggingen er ikke ferdig før midten av mars neste år.

115 millioners-investering

- Vi investerer totalt 115 millioner kroner i denne om- og utbyggingen. I tillegg gjør leietakerne investeringer i sine lokaler, forteller Therese Bjørstad Karlsen, eiendomsdirektør i Coop Midt-Norge.

Ombygging av 1000 kvadratmeter i andre etasje, samt ombygging av Domus Interiør sine gamle lokaler og utbygging med 2000 nye kvadratmeter i tredje etasje skal være ferdig først til våren. Men nå åpner deler av den nye etasjen og ombygde andreetasje.

Det skjer ting også på Coop Midt-Norge-eide City Lade. Les om nye butikker her.

Kan bli landets største

Coop Obs! Hypermarked dominerer Coop Midt-Norges areal på kjøpesenteret med det som foreløpig er Norges nest største dagligvarebutikk. Obs! Sport har flyttet opp en etasje i ombygde lokaler. Når også lager er bygd om, gir det rom for en 1000-kvadratmeters utvidelse av hypermarkedet, samt en ny Nordli bokhandel på sportsbutikkens gamle butikkflate.

Når Obs-en nå åpner i ny drakt, ligger butikken an til å gå forbi Obs! Hypermarked City Lade som Norges største dagligvarebutikk, målt i omsetning.

Årsomsetningen på begge Obs-ene i Trondheim i dag rundt en milliard kroner hver. Til sammenligning har andre lavprisbutikker som Rema 1000 og Kiwi har snittomsetning i sine butikker rundt henholdsvis 70 millioner og 50 millioner kroner.

- I de dagene som er gått siden vi åpnet den utvidede og ombygde butikken, har vi sett god vekst. Vi har blant annet fått en frukt- og grøntavdeling på et halvt mål, med egen økologisk-avdeling, vi har utvidet ølsortimentet fra 40 til 130 sorter, eget meierirom, butikkstekt brød og stor og utvidet kosmetikkavdeling, sier hypermarkedssjef på City Syd, Eilif Gullvåg.

Les også: Coop Midt-Norge fyller på sparegrisen etter nytt sterkt resultat

foto
Mer frukt og grønt: Eilif Gullvåg, hypermarkedsjef Obs! City Syd ser allerede omsetningsvekst etter ombyggingen av butikken. Blant annet har butikken fått 500 kvadratmeter frukt- og grøntavdeling.

Nye butikker inn

I andre etasje åpner også en ny leietakere dørene torsdag, nemlig hobby- og lekebutikken Panduro/Yes! vi leker.

I tredje etasje er en ny Obs! Sport og Obs! Elektro samt Apotek 1, som skal flyttes senere. Her har også Kitchen og Tilbords fått nye, større lokaler. Og nye serveringssteder åpner: Sushikonseptet Sabrura og Tacopedia blir å finne på City Syd fra denne uken.

- Kundene forventer større utvalg av serveringssteder. Set ser vi av kjøpesenterutvikling både her til lands og i utlandet. Andelen av kjøpesenteromsetningen som kommer fra serveringssteder øker og kundene bruker senteret på en annen måte når de kan sette seg ned og ta en matbit her inne, sier Dybdalen.

Obs-kafeen stenger

City Syd har flere serveringssteder, restauranter og bakeri fra før. Én av dem blir stengt i ombyggingens fase tre.

- Torsdag er siste åpningsdag for Obs! Kafé før den skal bygges om. Den blir stengt i to måneder og åpner i ny drakt 17. november, Karlsen.

Men heller ikke i november er ombyggingen ferdig. City Syd får også 2000 kvadratmeter påbygg og nye butikker inn i del tre av prosjektet.

- Da senteret ble bygget i 1987 så man ikke behovet for å bygge ut dette arealet. Heldigvis var man fremsynt så konstruksjonen er forsterket for å tåle en utvidelse, sier Karlsen.

Flere nye butikker kommer

Åhlens la ned sin butikk på City Syd i mars, etter at den svenske interiørkjeden bestemte seg for å trekke seg ut av Norge.

- Det var synd å miste Åhlens, men på et vis også hell i uhell i og med at det gjør ombyggingsarbeidet lettere for oss, sier Finn Dybdalen.

I det nye arealet er det klart at Lampehuset og Søstrene Grene blir nye leietakere. Apotek 1 får nye lokaler og Kitchen flytter innad i senteret med utvidet konsept. I tillegg er det tre konsepter som skal inn, men som ikke ennå er signert.