Eierne av Elgeseter gate 21 venter rekordpris per kvadratmeter (kvm) bolig som er planlagt, når de nå selger tomta og boligprosjektet. En av eierne er eiendomsinvestor Kjetil Grønskag.

- Vi mener eiendommen og prosjektet er verdt 90–100 millioner. Det er rekord i forhold til pris per kvadratmeter bolig. Men sammenlignet med Oslo-markedet er det en gavepakke på mye lavere nivå, sier Grønskag, som er styreleder i selskapet Elgesetergaten 21 Holding.

- En skamplett

Den London-baserte investoren eier eiendommen sammen med eiendomsinvestorene Francis Stückrath Hay og Øyvind Antonsen. De eier én tredel hver.

I dag er det et parkeringshus og en buehall, som tidligere ble brukt til bilverksted, på eiendommen. Glassdrive som reparerer bilglass holder til i lokalene i dag. Trondheim kommune har gitt rivingstillatelse for dagens bebyggelse.

- I dag er eiendommen en skamplett for Trondheim. Jeg tror det blir mye bedre når et flott miljøvennlig og fremtidsrettet bygg i byens mest spennende bydel fremover står der, sier Grønskag.

LES PÅ PLUSS: Helland kjøper hus rett ved hjemmebanen

95 leiligheter i 5 etasjer

I august sa bystyret i Trondheim ja til at det kan bygges ei blokk på fem etasjer i u-form på eiendommen, med 95 leiligheter. Det er planlagt balkonger ut mot utearealet i midten av bygget. I første etasje ut mot Elgeseter gate og Einar Tambarskjelves gate er det regulert til næringsareal som forretningsvirksomhet og kontorlokaler.

Bygningsarealet er 5500 brutto kvm over bakken. Det er planlagt parkering i to plan under bakken, med plass til inntil 72 biler. Tomta er på 2,8 mål, og foruten Elgeseter gate og Einar Tambarskjelves gate, grenser den til Klæbuveien i øst og mot eksisterende kvartalsbebyggelse i sør.

Vil ha gevinst på minst 45 mill.

Dagens eiere kjøpte eiendommen i 2010. Grønskag forteller at de har hatt totale kostnader på eiendommen på rundt 45 millioner. Beløpet inkluderer det han beskriver som betydelige reguleringskostnader.

Dersom de ikke får 90–100 millioner kroner for eiendommen nå, vil de ikke selge.

- Hvis vi ikke får en pris vi synes er fornuftig for prosjektet, vil vi utvikle det i egen regi. Dette er som god rødvin, sier Grønskag.

- Enormt behov

Gjennomsnittsleiligheten i det nye prosjektet er på 47 kvm. Grønskag regner med det ikke blir problematisk for utbygger å selge de prosjekterte leilighetene.

- Det er et enormt behov for slike leiligheter i det antatte lokalmarkedet, med NTNU, St. Olavs Hospital og andre institusjoner i nærheten. Leilighetene passer naturligvis best for førstegangsetablerere og enslige husholdninger, sier Grønskag.

- En mamma eller pappa som har en sønn eller datter som skal bli sivilingeniør, kan kjøpe en liten leilighet til tre millioner i stedet for å betale fem-seks tusen måneden for en hybel. Jeg tror dette blir hot. Det er en unik beliggenhet i den mest dynamiske bydelen i Trondheim, hvor det skjer enorme omveltninger de neste årene, sier Grønskag.

Bor i London

Investoren som bor i London og er vokst opp i Trondheim, eier rundt 15 eiendommer i sentrum av Trondheim. Mange av dem er boligeiendommer. Den største er Industribygget i Innherredsveien, som han og partner eier cirka 55 prosent av. Grønskag forteller at han ellers eier eiendommer og har ulike finansielle investeringer i utlandet.

Også de som nå skal selge Elgeseter gate 21, avdelingsleder Joar Kjeldseth og eiendomsmegler Kristian Hogstad Lund i Eiendomsmegler 1 Næringseiendom, tror som Grønskag at leilighetene i Elgeseter gate 21 blir populære.

- Her opplever vi at det er liten salgsrisiko, fordi det er en stor kjøpergruppe som er interessert i å kjøpe små leiligheter i dette området. Det er mange førstegangskjøpere som vil ha slike leiligheter. Det tror vi boligutbyggerne ser, sier Kjeldseth.

Pris på 70 000 per kvm

Meglerne mener gjennomsnittsprisen per kvadratmeter til leilighetskjøperne blir på 70 000 kroner. Leilighetene som er fra 37 kvm, vil da koste fra 2,59 millioner kroner.

- Så snart prosjektet er salgsklart, regner vi med at det i løpet av noen få uker er solgt nok prosjekterte leiligheter i løpet av få uker, til at man kan beslutte byggestart, sier Kjeldseth.

Salgsprospektet på Elgeseter gate 21 er sendt til en rekke utbyggere.

- Vi tar kontakt med de største boligutbyggerne her i byen, og utbyggere fra andre steder i landet, sier Lund.

- Vi regner med salget er avklart i løpet av november, sier Kjeldseth.

Det skal bygges ei blokk på fem etasjer i u-form på eiendommen, med 95 leiligheter og parkeringskjeller i to plan. Foto: ILLUSTRASJON: SELBERG ARKITEKTER
Eierne av Elgeseter gate 21 venter å få 90-100 millioner kroner for eiendommen, som er regulert til boliger. Foto: jens petter søraa, Adresseavisen