For nøyaktig ett år siden startet gründer Erlend Uglem opp firmaet Søppelsekk.no. En søppelsekk som kan brukes når den vanlige søppeldunken er for liten, men en leid container er for stor.

I løpet av 2017 hentet Søppelsekk.no over 1000 sekker, mens de i 2018 regner med å hente mellom 3500 og 4000 søppelsekker.

- Omsetningen for 2017 endte på rundt en million kroner, mens vi budsjetterer med en omsetning på 3,5 millioner for 2018, sier Uglem som har opplevd sterk vekst måned for måned etter oppstart. Den største veksten kom fra september i fjor og ut året, fordi det først er nå folk har begynt å legge merke til tilbudet.

Må ansatte flere

Søppelsekk.no har kontorlokaler i Teglgården i Fossegrenda. Her sitter foreløpig kun Uglem, mens sjåfør Kurt Lindholm er ute og henter avfall.

- Vi må øke bemanningen i løpet av året, både på kontoret og ute på veiene. Nå er det en fast sjåfør, en på tilkalling og så har jeg arbeidsbuksa mi liggende her, slik at jeg også kan dra ut ved behov, sier Uglem som tidligere har jobbet både innen bygg- og anleggsbransjen og avfallsbransjen. Dermed ante han at forretningsideen ville bli en suksess.

foto
Hentes med kran: Kurt Lindholm er fast sjåfør hos Søppelsekk.no, og stiller som krav at sekken ved henting står et sted hvor det er fremkommelig med bil. Foto: Kim Nygård

- Vi lar kunder, private eller bedrifter, kjøpe en sekk. Standardsekken tar én kubikk, men vi har både en større og en mindre. Den største tar 2,2 kubikk. Sekkene har vi panteordning på og ny sekk leveres kostnadsfritt ved henting. Når sekken er fylt med avfall må den plasseres et sted hvor det er fremkommelig med bil, og så er det bare å varsle oss og vi kommer og henter innen 24 timer, sier Uglem.

Folk vil ha det enkelt

Dette er ifølge Uglem et tilbud som ikke har blitt tilbudt i Trondheim tidligere.

- I og med at tjenesten er helt ny har vi på mange måter måtte tråkke stien selv, men vi føler vi har funnet den riktige stien etter hvert. I dag har vi rundt 60 byggfirmaer på kundelisten, disse bruker sekker fra oss jevnlig, og i tillegg har i overkant av 200 private hjem prøvd ut sekkeløsningen. En stor del av disse har benyttet seg av tjenesten flere ganger, sier Uglem.

foto
Tung last: Søppelsekk.no tar i mot både tung og lett last, både mursteiner og julegavepapir. De har så langt hentet alt mulig mellom 30 kilo og ett tonn. Foto: Kim Nygård

Gründeren tror suksessen ligger i at folk flest vil ha det enkelt.

- I dag vil folk ha levert mat på døra, og de vil slippe å fylle hengeren med ekstraavfallet og selv bruke lørdagen på å kjøre det bort. Her kan du fylle sekken når du selv vil, over en så lang periode du selv måtte ønske, og så hentes den samme dag som vi får beskjed om at den er full. Vi leverte flere småsekker til jul, som kundene fylte med for eksempel julegavepapir og så hentet vi det allerede 3. juledag. Det kan være greit, for den vanlige avfallsdunken fylles gjerne raskt opp i jula, sier Uglem.

Søppelsekk.no leverer og henter søppelsekker i området mellom Stjørdal og Orkanger.