På et allmøte for de ansatte på Nidelven Hotell ble det mandag kjent at de har fått ny direktør. Kjetil Vassdal (47) skal fylle skoene etter den profilerte Bjarte Gjerde og ikke minst: Fortsette å servere landets beste frokost.

– Vi skal i år vinne konkurransen om å ha Norges beste frokost for tiende gang, slår Vassdal offensivt fast.

I november meldte Adresseavisen om kokkeflukt fra Nidelven Hotell. Like etter at hotellet byttet kjede og gikk fra Rica Nidelven til Scandic Nidelven ble det først kjent at det profilerte hotelldirektøren Bjarte Gjerde sluttet, så trakk også hans sønn markedssjef Peter A. Gjerde seg, før det hele toppet seg med at sju kokker leverte oppsigelsen. Blant dem var den kjente kokken og F&B Manager Lars Erik Vesterdal.

Det er senere blitt kjent at Vesterdal og far og sønn Gjerde sammen åpner ny restaurant i de gamle lokalene til Matbaren Renaa på Solsiden.

Fra pikkolo til sjef

Kjetil Vassdal startet sin hotellkarriere som pikkolo for snart 30 år siden, og har i dag 20 års ledererfaring i hotellbransjen. Vassdal er opprinnelig fra Bergen, men har som siste jobb vært direktør for nabohotellet Radisson Royal Garden Hotel.

– Det er med stor ydmykhet og stolthet jeg i dag overtar som hotelldirektør ved Scandic Nidelven. Det er en stor utfordring å ta over etter Bjarte Gjerde som åpnet hotellet og har hatt store ambisjoner på dets vegne, sier Vassdal.

Samtidig er han klar på at også han har store ambisjoner.

– Hotellet skal være et av Scandic sine flaggskip i Norden. Vi har vunnet mange priser, og vi skal fortsette å vinne priser. Jeg kan love at vi skal videreføre dette hotellets flotte mattradisjoner. Og ja, vi skal vinne landets beste frokost i år igjen, for tiende gang. Vi skal fortsatt ha fem egne frokostkokker, samt egen vinkelner, sier Vassdal.

Brikkene på plass

Inne på kjøkkenet er det hektisk aktivitet, og den nye kjøkkensjefen er ansatt.

– Det er mange som har sluttet her, men nå er de fleste brikkene på plass igjen. Og vi er klare til å servere den aller beste maten, sier nyansatt kjøkkensjef Sigve Eliassen som har vært ved hotellet i fire år.

Den nye hotelldirektøren er klar på at han ønsker Vesterdal sin nye restaurant på Solsiden lykke til.

– Vi ønsker nyetableringen hjertelig velkommen. Det er fantastisk at tilbudet kommer rett over brua for oss, det kan også vi som hotell ha glede av, sier Vassdal.