Senteret i Teglgården i Fossegrenda legges ned fra 31. mars, fordi det er for få medlemmer som trener her, forteller administrerende direktør Paal Hansem i Fresh Fitness.

- Vi har gjort mange tiltak for å få flere kunder inn på senteret. Men etter nøye analyser for hele Trondheim, ser vi at det ikke er stort nok markedsgrunnlag. De som trener der er kjempefornøyde med tilbudet på senteret, men det er ikke mange nok som bor i nærheten, sier Hansem.

Lavpriskjeden Fresh Fitness tok over fire senter fra Sats Elixia fra desember 2015. Foruten det i Fossegrenda, tok de over sentrene på Lade, i Sentrum og på Valentinlyst. I tillegg har kjeden et senter på Tiller.

- Flytter gruppetimer

Fresh Fitness har 1800 medlemmene ved senteret i Fossegrenda. Hansem forteller at de flytter gruppetimer fra Fossegrenda til de andre sentrene.

- Vi flytter de fleste gruppetimene med instruktør til Valentinlyst og to andre senter i Trondheim, slik at vi opprettholder tilbudet. Vi flytter gruppetimer og instruktører som har vært der i over ti år, og vi har medlemmer som har gått på samme time i årevis. Vi håper de blir med over til Valentinlyst, sier Hansem.

Han forteller at mange av de ansatte ved Teglgården fortsetter i kjeden.

- Vi får med oss samtlige, med unntak av senterleder og dem som ikke ønsker å bli med videre. Noen får redusert stillingsprosent, sier Hansem.

- Vil fortsatt bli størst

Til tross for nedleggelsen i Fossegrenda, forteller Hansem at de fortsatt har som ambisjon å bli den største treningssenterkjeden i Trondheim.

- Vi tok over fire senter med et helt annet driftskonsept enn Fresh Fitness. I Teglgården er det badebasseng, og arealene er for kronglete for vår kostnadsmodell. Da er det naturlig at vi flytter på senteret uansett. Leiekontrakten gikk ut nå, og vi kunne ikke forsvare å fornye den i ti år til. Men vi jobber med å finne nye lokaler i Trondheim, og kartlegger hele byen. Vi vet hvilke områder vi vil til. Men det tar litt lengre tid enn vi ønsker. Vi har i alle fall ambisjoner om to senter til, sier Hansem.

Han vil ikke fortelle i hvilke områder de kommer, men sier han håper det ikke tar for lang tid å finne nye lokaler.

3T åpner to nye treningssenter

Over 50 % medlemsvekst

Han viser også til medlemsveksten de har hatt i Trondheim.

- Vi har fått mange medlemmer siden vi satset i Trondheim i fjor. Vi har over 50 prosent større medlemsmasse på samtlige senter, bortsett fra Teglgården. Skal vi bli størst i Trondheim, må vi ha flere senter, sier Hansem.

I fjor høst trappet treningskjeden Impulse ned på gratis treningsveiledning og kvittet seg med ansatte, fordi veksten i antall medlemmer hadde stagnert. Også 3T-kjeden har sett på regnskapene at konkurransen er hardere.

- Over 50 treningssenter

Hansem er enig i at konkurransen er tøff.

- Vi merker at det er over 50 treningssenter i Trondheim. Vi har hatt voldsom vekst, og tror vi er mye av årsaken til at Impulse og andre endrer tilbudet, sier Hansem.

Fresh Fitness har til sammen 34 treningssenter i her i lander. I tillegg har kjeden ni senter i Sverige og fem i Finland.

foto
Administrerende direktør Paal Hansem i Fresh Fitness håper det ikke tar for lang tid før de finner nye lokaler til minst to nye treningssenter. Foto: Fresh Fitness