Hent har inngått kontrakten om detaljprosjektering og bygging av nye Comfort Hotel Airport på Kastrup lufthavn med selskapet KL Hotel AS, som er eid av Petter Stordalens eiendomsselskap Strawberry Brothers. Det nye hotellet skal også drives av Stordalens Choice-kjede.

Konserndirektør for marked og eiendom i Hent, Knut Alstad, sier kontrakten betyr mye.

- Det betyr at vi får en bekreftelse på at vår samarbeidsmodell for å utvikle prosjekter er verdiskapende for våre oppdragsgivere. Kontrakten betyr også mye for vår videre vekst og satsing i Hent som entreprenørkonsern, sier Alstad.

I milliardklassen

Comfort Hotel Airport får over 600 rom, og vil inneholde en kongresshall på 2500 kvadratmeter. Hotellet blir på rundt 40 000 kvadratmeter til sammen. Det får også et parkeringsanlegg for 250 biler.

Forberedelsene for bygging har startet, og hotellet skal stå ferdig til sommeren 2020.

Alstad forteller at verdien på kontrakten ikke vil bli offentliggjort. Men etter det Adresseavisen erfarer er den er i milliardklassen.

To hoteller i København

Konserndirektøren for marked og eiendom i Hent forteller at entreprenøren har bygd opp to prosjektorganisasjoner i Danmark, som hver er på rundt 20 ansatte.

- I tillegg vil prosjektet sysselsette opptil 400–500 personer på det meste. Vi benytter underentrepriser i de ulike fagene og vi har samarbeidspartnere i hele Norden, og vi har allerede et sterkt forhold til flere i København, sier Alstad.

Det nye hotellet på flyplassen Kastrup er det andre store byggeprosjektet til Hent i Danmark. Hent inngikk også i november i fjor en avtale med Stordalens Stawberry Brothers, om utvikling og modernisering av Centralpostbygningen i København. Den over 100 år gamle bygningen skal gjøres om til et hotell, og også det åpner i 2020.

Kontorer i Sverige

Hent har hovedkontor i Trondheim, og har avdelingskontorer i de norske byene Oslo, Bergen, Hamar, Horten, Hønefoss, Bodø, Steinkjer og Ålesund. De siste årene har entreprenøren også satset i Sverige, og har kontorer i Stockholm og Malmö.

- Vi er fast etablert i Sverige og har flere prosjekter i Stockholms- og Øresunds-regionen, som vi har ansett som sterke satsingsområder i Sverige. Der hører også København inn, sier Alstad.

Hent har også hatt oppdrag i Finland, og ferdigstilte i 2016 hotellet Helsinki Tower.

Hent-konsernet har rundt 900 ansatte, og omsatte for rundt 7,8 milliarder kroner i 2016. Regnskapet for fjoråret er ennå ikke offentliggjort.

I Trondheim holder Hent for tiden på med rehabilitering og ombygging av 150 år gamle Britannia Hotel. Største eier i Hent er det svenske investeringsselskapet Ratos, som eier 73 prosent av entreprenøren. Ansatte eier resten.