Trondheim Areal restruktureres og nesten dobler seg i størrelse når de 31. mars overtar en av Trondheims største næringseiendommer. Selskapet overtar Trondheim Innovation Centre (TIC) på Tyholt for 975 millioner kroner, melder Trondheim Areal i en pressemelding.

Totalt verdsettes Trondheim Areal til drøye 2 500 millioner kroner etter restruktureringen og kjøpet av TIC, ifølge pressemeldingen.

- Det er et høyt beløp, men vi anser det som en markedsmessig sum for en eiendom med en slik type kvalitet og beliggenhet. Samtidig ser vi et stort potensial for å videreutvikle eiendommen. Her ligger vi også vegg i vegg med Ocean Space Centre, og vi vil gjerne være i nærheten av slik kompetanse, sier Harald Mohn, daglig leder i Trondheim Areal til MN24.

Solgt også i 2017

Trondheim Innovation Center ble i 2017 solgt til et syndikat satt sammen av Clarksson Platou Real Estate. En av de største investorene i syndikatet var eiendomsinvestor Ivar Koteng.

Den gang erfarte Adresseavisen at solgtpris på bygget, som er en av Trondheims største kontoreiendommer, var mellom 755 og 800 millioner kroner.

Fem år senere er salgssummen på rundt 200 millioner kroner mer. I 2017 var Trondheim Innovation Center den dyreste eiendommen som ble solgt.

– Leieinntektene har økt en god del siden eiendommen sist ble omsatt. Dette forklarer også hvorfor prisen har steget såpass mye, sier Mohn.

Med på kjøpet kommer 25 leietakere inkludert selskapene Nordic Semiconductors, Telenor og Cowi. Trondheim Areal oppgir at de årlige leieinntektene er på over 50 millioner kroner. I 2017 var denne summen 48,3 millioner kroner.

Flere eiendommer

Trondheim Areal ble etablert i 2020. Fem næringseiendommer på til sammen 67 mål har fått nye eiere i det nye selskapet Trondheim Areal. Adresseavisen skrev om selskapet i 2020, da det ble kunngjort at flere eiendommer på Tunga i Trondheim er solgt for samlet for 950 millioner kroner.

Mohn uttaler at Trondheim Areal vil være en tilrettelegger for kompetansemiljøer og bedrifter i Norges teknologihovedstad.

– Skal vi tiltrekke oss kompetansemiljøene må vi legge til rette for at kompetansen kan yngle. Samlokalisering av bedrifter med komplementære forretningsformål og gjerne innenfor samme bransje kan frigjøre energi og skape synergier. I slike kompetanseclustere er målet at interaksjon mellom leietakerne skaper merverdier både forretningsmessig og sosialt. På den måten tilbyr vi mer enn bare tak over hodet, uttaler Mohn.

De største aksjonærene i Trondheim Areal er et Union Eiendomskapital-fond og Lerka Eiendom. Trondheim Areal oppgir å ha ca 80 000 kvadratmeter eiendomsmasse, og har i følge Mohn 135 millioner kroner i leieinntekter.